woensdag 23 februari

Bingoavond in het Cultuurhuis
19:00, Krimpen aan de Lek, Cultuurhuis
Woensdag 23 februari organiseert het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek weer een gezellige bingoavond. De avond bestaat uit tien rondes. Let op: De aanvangstijd is gewijzigd in verband met de sluitingstijd van 22.00 uur. Deur open om 18:30 uur, aanvang om 19:00 uur. Tickets kosten 10 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Tickets zijn online verkrijgbaar via https://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/ of bij de receptie op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

donderdag 24 februari

Open Kerk
9:30, Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk, Hoofdstraat 90
Op donderdag 24 februari is de kerk van 9:30 tot 12:00 uur open. Iedereen is welkom om een kaarsje te branden, rustig te zitten om wat na te denken of te bidden. Op de achtergrond is er zachte muziek. Een gesprek is altijd mogelijk. Voor wie wil is er koffie of thee.

Filmmiddag voor senioren
14:00, Krimpen aan den IJssel, De Bron
Op donderdag 24 februari organiseert KBO-Krimpen een filmmiddag voor senioren met een verhaal uit de bijbel. Aanmelden is niet nodig. Geen coronapas of QR-code. KBO hanteert de RIVM-regels als coronabeleid. Toegang kost 2 euro voor leden en niet-leden.

vrijdag 25 februari

‘Vanuit autisme bekeken’
19:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter, Nachtegaalstraat 8
Dr. Daan van Haaster geeft als ervaringsdeskundige een college over de theorie van Autisme Spectrum Stoornis(ASS) en wat dat betekent in de dagelijkse praktijk. Meer informatie over de bijeenkomst staat op de website nutkrimpen.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook aanmelden voor het college. Mailen voor aanmelding kan ook, dit kan via programma@nutkrimpen.nl. De toegang kost 12,50 euro, leden betalen 10 euro.

zaterdag 26 februari

Meet & Greet projectkoor Revive
13:30, Schoonhoven, De Bron, De Montignylaan 18
Met een aantal zangliefhebbers is het nieuwe projectkoor ‘Revive’ opgericht. Met dit koor willen de leden zowel klassieke als hedendaagse christelijke muziek doen herbeleven en twee keer per jaar een concert organiseren. Eerste concert is op 2 april te IJsselstein. De muzikale leiding is in handen van Arjan Veen. Op zaterdagmiddag 26 februari om 13:30 uur vindt er een Meet & Greet plaats voor ontmoeting en toelichting van het project. De andere oefendata zijn dinsdag 1, 8, 15, 22 en 29 maart. Locatie: Gebouw ‘De Bron’, De Montignylaan 18 te Schoonhoven. Kijk voor meer informatie op www.projectkoorrevive.nl of mail naar info@projectkoorrevive.nl.

IJsseldijkconcert
20:00, Krimpen aan den IJssel, IJsseldijkkerk
De cellist Joachim Eijlander heeft een programma samengesteld met zijn muzikale vrienden, internationaal geroemd om hun muzikaliteit en virtuositeit: Izhar Elias, gitaar, Vincent van Amsterdam, accordeon en Kadir Sonum, duduk. De duduk is een soort hobo. Het ensemble brengt onder de titel ‘Dark Fire’ een sprankelend en vurig programma. Het wordt een concert waarin muziek uit Midden-Azië en uit Europa elkaar ontmoeten en de luisteraar meenemen in de geheimzinnige sferen van oude en nieuwe muziek. Aanmelden kan via de website www.ijsseldijkkerkconcerten.nl of telefonisch met (0180) 512856, 523190. Het concert kost 15 euro en begint om 20.00 uur.

Concert ‘Stabat Mater' van Pergolesi
20:15, Lekkerkerk, Grote- of Johanneskerk
Het beroemde Stabat Mater van Pergolesi komt tot leven in de akoestiek van de Grote Kerk in Lekkerkerk. Dit bekende meesterwerk wordt gezongen door sopranen Ingrid Kappelle en Mirjam IJsseldijk, met aan de vleugel Cees-Willem van Vliet. Daarnaast staat een aantal schitterende duetten uit de barokperiode op het programma, van onder andere Händel en Purcell. Kaarten kosten 18 euro per persoon en zijn uitsluitend verkrijgbaar via www.podiumplein.nl.

zondag 27 februari

Country Café Concordia met blues tintje
15:00, Haastrecht, Theater Concordia
Februari is de bluesmaand in Concordia, daarom geeft Change of Key de februari-editie van Country Café Concordia een 'bluesy' tintje mee. Gastspeler is de virtuoze gitarist Eppo Franken. Change of Key heeft deze weergaloze gitarist nogmaals uitgenodigd om met hen het podium te delen.De Goudse formatie Change of Key is al sinds jaar en dag een begrip binnen de Nederlandse countryscene. Het met diverse Awards bekroonde trio bestaat uit: Daniëlle (zang, gitaar, mandoline en ukelele), Joop (zang, gitaar, banjo, lapsteel, mandoline en mondharmonica), Marijke (zang, gitaar, toetsen, autoharp & accordeon). Tickets kosten 7,50 euro, reserveren kan via info@marykee.com of telefoonnummer 06 5491 8147.

maandag 28 februari

Klaverjassen
19:00 Bergambacht, De Waard
Kaartavond bij klaverjasvereniging De Waard. Nieuwe belangstellenden zijn welkom. De uitslag van de vorige speelavond: 1. Gerard van der Horst, 5148 punten; 2. Jan van der Salm, 4878; 3. Maup Lindenburg, 4869. De kaarters komen iedere maandagavond vanaf 19.00 uur bij elkaar in zalencentrum De Waard te Bergambacht.