Landelijke promotie Spirit-teams

ouderkerk a/d ijssel • Spirit JO13-1 is kampioen van de najaarsreeks geworden in de Hoofdklasse. Het pupillenteam promoveert daarmee naar de landelijke 2e Divisie. Spirit is daarmee de enige club uit de regio Gouda, die in de voorjaarsreeks met een O13-team op landelijk niveau mag uitkomen. Het kampioenschap werd behaald met 31 punten uit 11 wedstrijden.

Spirit zag daarnaast nog een team promoveren naar de Landelijke Divisie. JO17-1 eindigde als tweede in hun hoofdklasse en behaalde voldoende punten om tot de beste nummers 2 uit West 1 en 2 te behoren, met recht op promotie. Nooit eerder kwamen twee jeugdteams van Spirit op divisie-niveau uit.


Nieuwe opzet wedstrijdkalender 

regio • Het bestuur van Polsstokbond Holland (PBH) heeft de nieuwe wedstrijdkalender gepubliceerd. Er is gekozen voor minder wedstrijden gedurende het seizoen.

Het idee van de nieuwe stijl werd geopperd op de brainstormdag van Polsstokbond Holland: 'Deze vond plaats in oktober en had als doel om te brainstormen over de ontwikkeling van de sport. Vervolgens is er nagedacht over de uitwerking en is er dus een nieuwe kalender ontwikkeld. Naast de eerste en tweede klasse komt er een derde wedstrijdgroep bij. Deze zal voornamelijk dienen voor de jongste talenten. De eerste klasse-wedstrijden worden voornamelijk afgewerkt op de zaterdag. Eens in de drie weken is er een eerste klasse-wedstrijd op de woensdag'.
Het eerste hoogtepunt van het seizoen is op 2 juli, als er wordt gesprongen om de Tweekamp. De NFM staat op 6 augustus op het programma, gevolgd door het Hollands Kampioenschap op 20 augustus in Polsbroekerdam. Het seizoen wordt afgesloten met het Nederlands Kampioenschap, op 3 september in Linschoten. Voor het complete overzicht van de wedstrijden, zie www.pbholland.com