Bijlage over de mogelijkheden van Kontakt Mediapartners

goudriaan/regio • Deze week in het hart van de krant: een bijlage van en over Kontakt Mediapartners (KMP). Graag willen we u en jou laten zien dat KMP meer is dan alleen een krantenuitgever. Vandaar dat we al onze mogelijkheden uitgebreid in een special aan u en jullie presenteren. Special voor deze gelegenheid verschijnt Het Kontakt - De Molenkruier vandaag -eenmalig- op een iets andere papiersoort. Dit is mede mogelijk gemaakt door onze drukker, Janssen/Pers Rotatiedruk.

Oftewel: Kontakt Mediapartners stelt zich voor. Nieuwsgierig geworden naar wat we te bieden hebben? Neem dan snel contact met ons op via: info@kmp.nl of 0183-583200. Veel leesplezier!

Directie en medewerkers Kontakt Mediapartners


Boa's voortaan met bodycams de straat op in Nieuwegein

nieuwegein • De boa’s van de gemeente Nieuwegein krijgen voortaan een bodycam mee tijdens surveillances. Dat laat de gemeente weten via een persbericht. Een bodycam is een klein apparaat waarmee beeld en geluid opgenomen kan worden en waar een preventieve werking vanuit gaat.

Het gemeentebestuur van Nieuwegein heeft onlangs besloten om de bodycam onderdeel te laten zijn van de standaarduitrusting van de boa’s. De gemeente kiest voor de inzet van bodycams vanwege “de preventieve en de-escalerende werking”.

‘Veiliger gevoel’
Sinds 14 oktober 2020 dragen vijf boa’s in Nieuwegein als proef een bodycam. De pilot is geëvalueerd en blijkt volgens de gemeente succesvol. “Het dragen van de bodycam geeft me een veiliger gevoel, een houvast”, vertelt Roan, boa bij de gemeente Nieuwegein.

“De mensen met wie ik in aanraking kom zien zichzelf op het scherm zodra ik de bodycam aanzet. Hiermee worden ze direct met hun eigen gedrag geconfronteerd. Je kunt ook wel zeggen dat ze letterlijk een spiegel wordt voorgehouden. In sommige gevallen zien we dat mensen hierdoor bedaren, rustiger worden”, aldus Roan.

Waarschuwing
De boa’s dragen de bodycams goed zichtbaar en zetten deze pas aan wanneer zij in situaties terecht komen die (dreigen te) escaleren.

De boa geeft daarbij eerst een mondelinge waarschuwing dat hij of zij een bodycam draagt en deze aan zal zetten om beeldopnames te maken. Pas als de waarschuwing niet leidt tot een veilige situatie, schakelt de boa de bodycam daadwerkelijk in.