KunstGein Podium in Nieuwegein.
KunstGein Podium in Nieuwegein. Foto: Aangeleverd

Expo KunstGein: Kleurrijke wereld

Expositie 'kleurrijke wereld' bij Kunst-Gein Podium

nieuwegein • KunstGein Podium start dit nieuwe jaar feestelijk met een expositie vol kleurrijke schilderijen en kunstige bouwwerken gemaakt van Lego. Kunstenaars Jan Muller en Patti exposeren met schilderijen. Gonneke Prak en Agnes van Es doen dat met Lego. De expositie is te zien vanaf 26 januari tot en met 5 maart bij KunstGein Podium in het atrium van het Stadshuis in Nieuwegein.

Afgelopen zomer won Gonneke Prak een voorname bouwwedstrijd met Lego. Als prijs was haar werk drie maanden lang te bewonderen in een Hermitage-tentoonstelling. Nu is haar werk dus te zien KunstGein podium. Naast eigen werk zijn er ook een aantal werken die zij samen Agnes van Es heeft gemaakt te zien. In haar werk als erfgoedprofessional vindt Van Es het belangrijk dat mensen altijd blijven ontdekken.

Patti is een autodidact. Zijn grote, vaak chaotische werken met kleurrijke karakters en wilde teksten springen meteen in het oog. Wie echter verder kijkt dan de bonte verzameling personages en de moeite neemt de cryptische teksten te ontrafelen, wordt getrakteerd op een kijkje in de ziel. Patti werkt voornamelijk met acryl en spuitbus.

Dankzij zijn werk als ontwerper in de reclamewereld had Jan Muller al oog voor vormgeving. Zo begint hij zes jaar geleden met het naschilderen van foto's. Intussen heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld. Met zijn treffende schilderijen brengt hij het landschap en de bewoners tot leven. In zijn werk valt veel te ontdekken. Het is fascinerend, kleurrijk, verrassend en fantasievol. Wat echter vooral opvalt in zijn werk is de humor.

Tijdens de expositie is er altijd een van de kunstenaars aanwezig die de bezoekers meer kan vertellen over de werken. KunstGein Podium is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website.