Nieuwe kerkelijke gemeente 'Het Anker' van start

nieuwegein • De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKv) en de Ankergemeente in Nieuwegein gaan samen als één kerk onder de naam: 'Het Anker'. Daarmee vormen deze twee gemeenten één geloofsgemeenschap. 

De samenvoeging is de uitkomst van een jarenlang proces. Op 9 januari 2022 is de kerkenraad van deze nieuwe gemeente bevestigd. 

De predikant van de nieuwe gemeente is Fred Blokhuis die al predikant was van de Ankergemeente. De nieuwe gemeente telt circa 600 leden en zal zijn diensten vooral in het kerkelijk centrum 'de Rank' beleggen.
Het Anker wil een kerk zijn waar mensen vanuit verschillende achtergronden en levenssituaties zich thuis en veilig voelen. Juist voor mensen die niet (meer) geloven wil Het Anker een nieuwe ankerplaats zijn.

Eigentijdse muziek

Met eigentijdse muziek, verkondiging en activiteiten (waaronder geloofscursussen) hoopt Het Anker mensen enthousiast te maken om mee te doen in de kerk. 

Contact

Belangstellenden worden uitgenodigd contact op te nemen met de voorzitter van de kerkenraad, Wim Groeneweg (06-22934760).