VTV dames starten tegen Den Helder

nieuwegein • Het damestafeltennisteam van VTV start de groepswedstrijden op zondag 13 februari. Tegenstander is die dag het sterke Dozy Den Helder. De eerste competitiewedstrijd wordt dan ook in Den Helder gespeeld.

Het Nieuwegeinse team, dat opnieuw gaat uitkomen in de eredivisie bestaat wederom uit Emma van der Zanden, Sanne de Hoop, Dong Li, Chana van der Venne en Vera van Boheemen. Terug van weggeweest is Tanja Helle. Zij komt het Nieuwegeinse team weer versterken. Tanja bezet op de Nederlandse ranglijst de negende plaats. 

VTV hoopt dat ook voor de overige teams de tafeltenniscompetities volgens planning kunnen worden opgestart. Het eerste herenteam gaat opnieuw in de tweede divisie uitkomen, terwijl het derde team in de derde divisie gaat spelen. Het eerste jeugdteam van de Nieuwegeinse tafeltennisvereniging speelt in de C-groep van de landelijke jeugdcompetitie.

In het weekeinde van 5 en 6 februari heeft het damesteam van VTV nog geen competitieverplichtingen. Na de uitwedstrijd op 13 februari tegen Den Helder, volgt een pittig weekend. Dan moet op zowel zaterdag 19 als zondag 20 februari worden gespeeld. Op 19 februari is De Boer Taverzo de tegenstander en op 20 februari is dat Scylla. Beide wedstrijden vinden plaats in het tafeltenniscentrum aan het Helmkruid in Nieuwegein.


NVC bereidt zich voor op comepetitie

nieuwegein • Na de persconferentie van enkele weken geleden zijn de sportclubs al weer volop in training. Ook de teams van de Nieuwegeinse volleybalclub NVC zijn zich weer aan het voorbereiden op het vervolg van de competitie. De heren van NVC deden het voor de onderbreking uitstekend. Uit de zeven gespeelde wedstrijden werden 24 punten gepakt. Dat was goed voor de derde plaats op de ranglijst. De dames deden het overigens aanzienlijk minder goed. Het team is elfde en laatste met slechts vier punten uit acht wedstrijden.