De discussie zal zich toespitsen op de al jaren slepende discussie over de toekomst van de polder Rijnenburg tussen Nieuwegein en De Meern.
De discussie zal zich toespitsen op de al jaren slepende discussie over de toekomst van de polder Rijnenburg tussen Nieuwegein en De Meern. Foto: Janneke Boogaard

Bewoners organiseren debat over windmolens in Rijnenburg: ‘noodzaak of waanzin?’

Algemeen

REGIO • ‘Windmolens in Utrecht, noodzaak of waanzin?’ Dat is de welluidende titel van een debat dat komende zaterdag 19 februari wordt gehouden in Utrecht, zo schrijft AD Utrechts Nieuwsblad

De discussie zal zich toespitsen op de al jaren slepende discussie over de toekomst van de polder Rijnenburg tussen Nieuwegein en De Meern. Verschillende politieke partijen geven de voorkeur aan woningbouw op kortere termijn deze locatie, maar een politieke meerderheid daarvoor ontbreekt. 

Kritisch
De avond is een initiatief van de bewonersgroepen Buren van Lage Weide en Buren van Rijnenburg en Reijerscop. Zij staan kritisch tegenover de windmolenplannen. Zij vragen zich af of deze werkelijk nodig zijn voor de energietransitie van Utrecht en of deze ten koste mag gaan van het woon- en leefklimaat van omwonenden.

Gemeenteraadsverkiezingen
Het debat wordt samen met Stadspodium Utrecht georganiseerd, in de aanloop naar de raadsverkiezingen van 16 maart aanstaande. Bewoners, politieke partijen en experts gaan met elkaar het debat aan in ZIMIHC Theater Stefanus aan de Braziliëdreef, tussen 14.00 en 16.00 uur.

De toegang is vooralsnog beperkt vanwege de geldende coronamaatregelen, maar het debat is ook via een livestream te volgen.  

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad