Geïnteresseerden kunnen via een livestream het sportdebat volgen.
Geïnteresseerden kunnen via een livestream het sportdebat volgen. Foto: Aangeleverd

‘Sportdebat’ in sportcomplex Merwestein in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen

NIEUWEGEIN • De sportorganisaties Sport ID Nieuwegein en Verbindion organiseren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart een heus ‘sportdebat’ in Sport- en Evenementencomplex Merwestein. Geïnteresseerden kunnen live meekijken. 

Volgens de organisaties is in de afgelopen periode duidelijk geworden hoe belangrijk sport is: “Sport, bewegen en een gezonde leefstijl zijn, zeker de afgelopen periode, een absolute voorwaarde gebleken voor een vitale en veerkrachtige samenleving”.

Tijdens het debat zal blijken welke plek sport, bewegen en een gezonde leefstijl krijgen binnen de politieke programma’s van de lokale politieke partijen. Er wordt gedebatteerd aan de hand van vijf stellingen. De twaalf politieke partijen die mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nieuwegein zullen allemaal aanwezig zijn. 

Het debat vindt plaats op donderdag 10 maart vanaf 19.30 uur. Geïnteresseerden kunnen via een livestream het sportdebat volgen. De link is binnenkort te vinden op de sociale media kanalen van Sport ID Nieuwegein en Verbindion.