Actiemoment tijdens de thuiswedstrijd van JSV tegen het Houtense Delta Sports '95 afgelopen zaterdag.
Actiemoment tijdens de thuiswedstrijd van JSV tegen het Houtense Delta Sports '95 afgelopen zaterdag. Foto: Jordi Jupijn

JSV nog steeds met lege handen na nederlaag tegen Delta Sports’95

Sport

NIEUWEGEIN • De Nieuwegeinse voetbalclub JSV verloor afgelopen zaterdag op sportpark Galecop de inhaalwedstrijd tegen concurrent Delta Sports’95 uit Houten met 3-0. Dat is de negende nederlaag van het seizoen. Het zal voor trainer Björn van Muijlwijk een hele klus worden om zijn elftal in de tweede klasse te houden. 

De achterstand op concurrent Nita - dat zaterdag met 3-0 verloor van Victoria - bedraagt vier punten. De nummer twaalf van de ranglijst (Benschop) heeft inmiddels al zes punten meer dan JSV. En dat met wedstrijden tegen Loosdrecht (uit), De Meern (uit) en Maarssen (thuis) in het verschiet.

‘Het was ronduit slecht’
Björn van Muijlwijk die JSV tot het einde van dit seizoen traint en coacht, had van de wedstrijd tegen Delta Sports’95 wat meer verwacht. “Het viel me nogal tegen. Ik had een beter resultaat verwacht. We hebben het best leuk gedaan in de oefenwedstrijden, maar zaterdag leek het vooral in de eerste helft nergens op. Het was ronduit slecht. We gaven de goals gewoon weg en aanvallend slaagden we er niet in een vuist te maken”.

In de tweede helft ging het volgens Van Muijlwijk wat beter. “Ik heb in de rust echt geen donderspeech gehouden, maar de jongens rustig verteld wat er allemaal fout was gegaan en waarop vooral moest worden gelet. Mijn adviezen bleken goed te zijn opgepikt, want in de tweede helft ging het gelukkig wat beter. Of in ieder geval minder slecht.

Er was volgens de trainer ‘veel meer beleving’. “En we zaten er eindelijk eens bovenop. We kregen zelfs een paar kansjes. Als die er nu eens in waren gegaan, dan was het misschien toch nog een andere wedstrijd geworden. Maar dat zat er helaas niet in”, aldus Van Muijlwijk

Mix
Toch speelde JSV zaterdag met het elftal waarin Van Muijlwijk vertrouwen had. “Ik miste in feite maar één speler, waarvan ik vond dat hij in de basis hoorde. Maar met deze elf moest ik het dus doen. En zo zal het ook zijn in de komende drie weken. Het is niet anders”.

JSV speelt met een mix van drie of vier jongens uit het elftal van vorig seizoen, een aantal spelers dat vorig seizoen uitkwam in het tweede, aangevuld met spelers uit het elftal van onder de 23. Het is volgens Van Muijlwijk een goed elftal, dat zelfs op divisie-niveau speelt. “Dat is natuurlijk heel leuk voor de toekomst”, aldus de trainer.

Thijs Middelkoop