Daniël Kops van SV Geinoord (midden) in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen Sleeuwijk afgelopen zaterdag.
Daniël Kops van SV Geinoord (midden) in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen Sleeuwijk afgelopen zaterdag. Foto: Gerard van Vliet

SV Geinoord neemt het komend weekend op tegen koploper BFC

Sport

NIEUWEGEIN • SV Geinoord zal de komende weken flink aan de bak moeten. De formatie van trainer Gerrit Plomp moet het zaterdag in eigen huis opnemen tegen koploper BFC uit Bussum (22 punten). Vervolgens staan uitwedstrijden tegen Maarssen (derde plaats met 19 punten) en Loosdrecht (zevende plaats met 14 punten) op het programma.

Afgelopen zaterdag won SV Geinoord de derde oefenwedstrijd - thuis tegen zaterdagtweedeklasser Sleeuwijk. Na 3-0, 3-1, 3-2, en 4-2 werd het uiteindelijk 4-3. 

‘Honderd procent’
Trainer Gerrit Plomp was over de voorbereiding na de winterstop niet ontevreden. “Ik vond dat die redelijk is verlopen. We hebben goed voetbal laten zien, maar soms was er ook een terugval met gemakzucht. Dat moet eruit. Met de komende tegenstanders zullen we de hele wedstrijd honderd procent moeten zijn, willen we succes boeken”.

Met nog altijd spelers die corona hebben en de gevolgen daarvan, is het moeilijk te zeggen wie er in de basis komen. “Dat bekijken we op dit moment van week tot week”, aldus de trainer. 

Vertrouwen
Mede door de aanpassing van het wedstrijdschema, zullen er spelers niet steeds beschikbaar zijn. Die hadden misschien op een vrij weekend gerekend. “Natuurlijk is dat van invloed op het team”, zegt Plomp.

“We hebben een goede groep, daarvan ben ik overtuigd. Als we spelers om welke reden dan ook zullen missen, zullen de anderen dat moeten opvangen. Ik heb daar overigens alle vertrouwen in”.

Thijs Middelkoop