Impressie van de toekomstige Foodcourt op bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein.
Impressie van de toekomstige Foodcourt op bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein. Foto: pr

McDonald’s opent met Foodcourt derde vestiging in Nieuwegein en dat levert 80 arbeidsplaatsen op

Algemeen

NIEUWEGEIN • Met de bouw van het Foodcourt op bedrijventerrein Het Klooster, krijgt McDonald’s haar derde vestiging in Nieuwegein. Dit derde restaurant is volgens de fastfoodketen bijzonder vanwege de zeer duurzame ambities. Daarnaast is het hele Foodcourtproject op initiatief van McDonald’s ontwikkeld, in nauwe samenspraak met ontwikkelaar Dunavast.


Het nieuwe restaurant van McDonald’s wordt volledig gasloos, het krijgt groene energie, een warmte terugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen en energiezuinige friteuses. Daarnaast worden waterbesparende urinoirs geplaatst en wordt er gewerkt met LED-verlichting en circulaire vloer- en wandtegels.

Gasten die onderweg zijn kunnen daarnaast gebruik maken van de elektrische snellaadpunten op het parkeerterrein. Verder kunnen vanwege de dubbele drivelane twee auto’s tegelijkertijd bestellen. Binnen in het restaurant zijn er 165 zitplaatsen voor gasten en met lekker weer kunnen mensen ook buiten zitten op het terras.

Michèle Boudria, Managing Director McDonald’s Nederland, is enthousiast over de bouw van het nieuwe restaurant: “Ik ben zeer trots op ons team dat het initiatief heeft genomen tot ontwikkeling van dit mooie nieuwe restaurant op een prachtige locatie”. 

Daarnaast geeft Boudria aan dat de nieuwe vestiging van McDonald’s een aantal arbeidsplaatsen oplevert: “Heel mooi dat we ook zo’n tachtig nieuwe collega’s mogen verwelkomen, die bij ons alle ruimte krijgen om zich te ontwikkelen, bijvoorbeeld met het volgen van een mbo- of hbo-opleiding via onze McDonald’s Academy”.

Nog voor de kerst opent het nieuwe Foodcourt langs de A27 op bedrijventerrein Het Klooster in Nieuwegein, waar behalve McDonald’s ook de restaurants KFC, Happy Italy en De Beren een plekje krijgen. 

Bij het slaan van de eerste paal voor het foodcourt noemde wethouder Ellie Eggengoor de restaurants die hier eind van het jaar de deuren openen een belangrijke aanwinst voor de gemeente.