De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan: op woensdag 16 maart is het zover.
De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan: op woensdag 16 maart is het zover. Foto: stockfoto (123rf.com)

Gemeente zoekt stem-bureauleden en tellers

Algemeen

NIEUWEGEIN • De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan: op woensdag 16 maart is het zover. De gemeente Nieuwegein is voor de bezetting van stembureaus op zoek naar stembureauleden en stemmentellers. 

De stembureauleden moeten ervoor zorgen dat de verkiezingsdag goed verloopt en dat de handmatige telling van de stembiljetten ’s avonds na 21.00 uur zorgvuldig gebeurt. Zij krijgen vooraf een digitale instructie, zodat ze precies weten wat hun taak is. Voor hun hulp krijgen ze een financiële vergoeding.  

Stembureauleden moeten wel aan een aantal eisen voldoen. Allereerst moeten zij op de dag van de stemming 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast mogen zij niet tot de risicogroep voor wat betreft het coronavirus behoren.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden als stembureaulid voor een hele dag (vanaf 07.00 uur tot einde telproces), of alleen voor het tellen na afloop (vanaf 20.45 uur). De vergoeding is afhankelijk van de functie waarvoor diegene zich aanmeldt. Iedereen die zich aanmeldt, moet verplicht een online instructie volgen. Alleen de mensen die deze goed hebben afgrond, kunnen worden benoemd. Het is ook mogelijk dat ze op de reservelijst worden geplaatst.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de gemeente. Voor vragen kunnen zij contact opnemen met ‘team verkiezingen’ via 14 030 of verkiezingen@nieuwegein.nl.