SV Geinoord en VSV Vreeswijk hebben de blik gericht op een gezamenlijke toekomst.
SV Geinoord en VSV Vreeswijk hebben de blik gericht op een gezamenlijke toekomst. Foto: Stockfoto 123RF

SV Geinoord en VSV Vreeswijk lijken klaar voor gezamenlijke toekomst

Sport

NIEUWEGEIN • Het ziet er naar uit dat de beide voetbalverenigingen SV Geinoord en VSV Vreeswijk binnen niet al te lange tijd als één vereniging door het voetballeven gaan.

Vorige week maandag werd tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering die in de clubhuizen van beide clubs werd gehouden, een belangrijke stap in die richting gezet. Het kan allemaal definitief worden op dinsdagavond 1 maart als de tweede en beslissende buitengewone ledenvergadering wordt gehouden.

Rechtsgeldig

Waren er op 14 februari bij beide clubs nog onvoldoende leden aanwezig om tot een rechtsgeldige stemming te komen, dinsdag is twee derde van het aantal aanwezige leden al voldoende om van de fusie een definitief feit te maken. En dan kan worden begonnen aan de bouw van een gloednieuwe, gezonde, duurzame voetbalvereniging in een mooie accommodatie voor de kinderen en voor hun kinderen.

Als warming-up was aan de fusiebesprekingen een presentatie voorafgegaan van het nieuwe kleed- en clubgebouw voor de aanstaande fusieclub. De bouw daarvan wordt volledig bekostigd door de gemeente Nieuwegein, waarna de fusievereniging 100 procent eigenaar wordt van het clubgebouw-deel, in ruil voor het inleveren van de beide oude clubaccommodaties.

Jakko Koenis van Architectenbureau Slangen & Koenis uit IJsselstein liet aan de hand van een overzichtelijke heldere voorstelling in woord en beeld zien hoe de nieuwe vereniging straks zal worden gehuisvest op het geheel nieuw in te richten Sportpark Parkhout-Zandveld.

Naam en clubkleuren van de nieuwe fusievereniging zijn nog niet bekend maar de positieve insteek om hierover en over het verder vlechten van beide voetbalverenigingen tot iets moois te komen, mag nu al rekenen op een stevig draagvlak.