De rugbycompetitie gaat weer van start.
De rugbycompetitie gaat weer van start. Foto: Peter Schuurhuis

Rugbyers mogen weer ploeteren in de drassige wei

Sport

NIEUWEGEIN • Net alle andere veldsportclubs zijn ook de rugbyers weer van start gegaan. Ook rugbyclub RCN hervatte in het Brabantse Eindhoven weer de competitie.

Al eerder waren zowel de senioren als de jeugd op sportpark Galecop met trainen begonnen. Hervatten de senioren de competitie afgelopen zondag, de jeugd deed dat al een dag eerder. Die gooide samen met de clustervereniging Scrumbocks uit Tiel de eerste bal al op zaterdag 19 februari.

De jongste jeugd- vanaf acht jaar – speelt op de zaterdagen altijd meerdere korte wedstrijdjes, met voor elke leeftijdsklasse aangepaste regels. Die zijn noodzakelijk om de kinderen op een veilige manier rugby te leren. De senioren komen uit in de derde klasse. Zij gaan proberen in de middenmoot te eindigen.

Voor de jongens en meisjes (7-16 jaar) die graag eens willen zien of rugby ook voor hen een leuke en geschikte sport is: de jeugd traint op dinsdag en donderdag van 18.30 tot 19.45 uur.

Derde helft

Voor alle oudere jongens, mannen, meisjes en vrouwen, ook zij trainen op de dinsdag en donderdag maar dan vanaf 20.00 tot 21.30 uur. Voor iedereen die eens met de rugbysport en met RCN kennis wil maken, men kan vier weken gratis meetrainen.

Voor belangstellenden die eens een wedstrijd willen zien: de eerstvolgende thuiswedstrijd van de mannen is op zondag 6 maart. De tegenstander is Hague Hornets. De wedstrijd begint om 13.00 uur. Speciale aandacht voor de derde helft...