Kevin Jupijn (rechts) brak zaterdag een rib en is naar verwachting twee maanden uitgeschakeld. Een domper, maar de speler blijft optimistisch: “Mijn doel is om snel weer fit te worden.”
Kevin Jupijn (rechts) brak zaterdag een rib en is naar verwachting twee maanden uitgeschakeld. Een domper, maar de speler blijft optimistisch: “Mijn doel is om snel weer fit te worden.” Foto: Fotografie Jordi

Kevin Jupijn lang aan de kant met gebroken rib

Sport

NIEUWEGEIN • JSV trainer Björn van Muylwijk zal het zes tot acht weken moeten doen zonder zijn aanvoerder Kevin Jupijn. De 19-jarige captain brak afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Loosdrecht, die met 7-1 werd verloren, een rib.

De afwezigheid van Kevin is voor JSV een groot verlies. “Ik zal helaas een tijdlang niet mee kunnen voetballen, maar ik zal er natuurlijk wel altijd bij zijn om de jongens aan te moedigen. Hoe het seizoen verder verloopt is natuurlijk niet te voorspellen, maar voor mij is het belangrijk om eerst goed te herstellen. Mijn doel is om weer fit te worden en dan hopelijk weer een paar wedstrijdjes mee te pakken.”

Het is overigens al zeker dat Kevin ook volgend seizoen de zwartwitte kleuren blijft dragen. Hij werd al wel diverse malen door meerdere clubs benaderd maar besloot om bij JSV te blijven.

“Ik heb ook al een gesprek gehad met Henri Berghoef, onze nieuwe trainer. Het was een zeer goed gesprek, waarin Berghoef mij vertelde hoe hij volgend seizoen wil gaan voetballen en wat mijn rol daarin zou kunnen worden. Mede door de gesprekken met Berghoef en Björn van Muylwijk heb ik besloten om bij JSV te blijven. Helaas zit het er echter dik in, dat dat dan niet meer in de tweede klasse zal zijn, al weet je het natuurlijk nooit.”