Op wie stemt Nieuwegein in maart?
Op wie stemt Nieuwegein in maart? Foto: nl123rf.com

Politieke kopstukken sparren in Fort Vreeswijk

Algemeen

NIEUWEGEIN • Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen gaan de lijsttrekkers van de Nieuwegeinse politieke partijen met elkaar in debat. Dat gebeurt op 9 maart tijdens een politieke avond voor inwoners van Vreeswijk en heel Nieuwegein.

Locatie is Dorpshuis Fort Vreeswijk, zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur, einde 21.30 uur. Het maximale aantal bezoekers is honderd. Aan de hand van stellingen en onder gespreksleiding van Lau Bouwman, komen de partijen aan het woord over hun programma en standpunten voor de komende vier jaar.

Het publiek kan meestemmen over punten die van belang zijn. De thema’s die aan de orde komen, zijn breed: toerisme, vitaal Vreeswijk en Nieuwegein, energietransitie, woningbouw, jongerenraad, burgerparticipatie. De politieke avond is te volgen via YouTube livestream.

Overigens brak de landelijke politica Liane den Haan onlangs een lans voor een optimaal ouderenbeleid. Wellicht een onderwerp waarmee de lokale politici uit de voeten kunnen. “Doordat iedereen steeds meer digitaal doet, zien we veel diensten uit onze buurten verdwijnen”, geeft Den Haan een voorbeeld.

“Banken sluiten hun kantoren, er zijn steeds minder geldautomaten en brievenbussen, en ook gemeenten beperken de openingstijden. Daar moeten kiezers op letten: niet iedereen heeft immers toegang tot de digitale snelweg. En heb je dat wel, dan is het nog steeds fijn om in bepaalde gevallen even te spreken met een medewerker van de gemeente. Op dit soort zaken moet de kiezer de lokale politiek mede beoordelen.”