Geinoord moet even afhaken aan kop

nieuwegein • Het is Geinoord thuis tegen koploper BFC uit Bussum niet gelukt een plaatsje in de kopgroep te bemachtigen. Na een aantrekkelijke wedstrijd keerden de Bussummers met een 2-1 overwinning huiswaarts. De Nieuwegeiners hadden minstens een gelijkspel verdiend. BFC kwam halverwege de eerste helft via een wat makkelijk gegeven penalty, die werd benut door Dico Knevel op 1-0. Geinoord, waarin Sven Banfi wegens een hoofdblessure had moeten plaatsmaken voor Eser Özkilit, raakte er echter niet van onder de indruk, maar wist toch niet langszij te komen. Het werd er zelfs niet makkelijker op toen opnieuw Dico Knevel er na de rust 0-2 van maakte. Maar Geinoord gaf niet op, waarbij Michiel van der Valk als een soort van stormram naar voren trok. Geinoord kreeg vooral heel wat kansen en mogelijkheden via Timo Meerding en Daniël Kops maar verder dan een poeier van dichtbij van Eser Özkilit, waardoor het 1-2 bleef.