Second Home Beurs maakt dromen waar

regio • Een tweede huis, ergens op een mooie, rustige plek. Wie droomt er niet van? Van 18 tot en met 20 maart vindt bij Jaarbeurs in Utrecht de eerste consumentenbeurs, de Second Home Beurs, plaats, zonder maatregelen en controles. Een eerste stap...?

De Second Home Beurs is het ideale startpunt voor de zoektocht naar een tweede huis. Niet alleen is het aanbod van tweede huizen nergens groter, er staan ook talloze deskundigen klaar om hun kennis te delen en vragen te beantwoorden op praktisch, juridisch en fiscaal gebied. Handig om je als potentiële koper optimaal te kunnen oriënteren. Van den Brink: “Wij hebben er weer ontzettend veel zin in, samen met de Jaarbeurs, een succesvolle beurs organiseren met blije exposanten én bezoekers!”
Second Home brengt alle kennis over en het aanbod van tweede huizen uit meer dan 25 landen samen en richt zich op Nederlandse en Belgische consumenten die een tweede huis overwegen als investering of om zelf van te genieten. Het aanbod van 18.000 woningen, aangevuld met artikelen, online webinars, kennisdossiers en landeninformatie, wordt gedeeld via het online platform secondhome.nl en de Second Home Beurs in Nederland en België.


Fiets mee met Hartekind Ride 

nieuwegein • Fietsliefhebbers kunnen in juli en oktober hun hart ophalen bij de fietsevenementen van Hartekind Ride in Nederland. Deelnemers kunnen kiezen uit editie Utrechtse Heuvelrug of Rijk van Nijmegen waarbij er 60, 100 of 150 kilometer gefietst wordt om geld in te zamelen voor Stichting Hartekind. Er worden jaarlijks meer dan 1.500 baby's geboren met een aangeboren hartafwijking. Nog altijd sterven er ieder jaar 150 kinderen aan een aangeboren hartafwijking, hiermee is dit doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen tot 15 jaar. Stichting Hartekind financiert wetenschappelijk onderzoek om de overlevingskansen en kwaliteit van leven van 'hartekinderen' te verbeteren. Op www.hartekindride.nl staat meer informatie.


Snoeischaar bot? Repair Café helpt

nieuwegein • Is uw snoeischaar of mes bot? Geen nood of noodzaak om een nieuwe te kopen. Deskundige Repair Café-medewerkers kunnen hem voor u slijpen. Handig, nu de lente er voorzichtig aankomt en de tuin weer meer aandacht vraagt. Zaterdag 5 maart van 11.00 tot 14.00 uur kunt u bij ze terecht, in buurtplein Doorslag. Verder zijn er technici, naaisters, een fietsreparateur én een klokkenmaker die uw kapotte spullen helpen repareren. De reparatie is gratis. Doel is om spullen een langer leven te geven en daarmee de afvalberg te verkleinen.


3Cover in Pantalone

ijsselstein • 3Cover speelt op zaterdag 12 maart in theater Pantalone in IJsselstein de beste covers, van de jaren 70 tot nu. Kaarten kosten 15 euro en zijn te reserveren via www.theaterpantalone.nl.