Zilver voor atleet Robert de Smet (75)

nieuwegein • Ook al is atleet Robert de Smet 75 jaar, hij kan bij de ouderen nog uitstekend meekomen. Zo werd hij onlangs tijdens de Nederlandse kampioenschappen in het Apeldoornse sportpaleis Omnisport op de 3000 meter hardlopen tweede. En dat ondanks het feit, dat hij vijf weken eerder door een fietser werd aangereden, waardoor hij tal van blessures opliep.

De Smet is niet bepaald een nieuweling op de weg en op de baan. Hij doet al meer dan 54 jaar aan hardlopen, waarvoor hij ondanks zijn gevorderde leeftijd nog steeds drie keer per week traint. De Nieuwegeinse atletiekvereniging Atverni is zijn club. Daarvan is hij al 18 jaar lid. Het was niet de eerste keer, dat De Smet op de 3000 meter een zilveren plak won. ‘’Ik heb al meer dan tien keer bij het Nederlands kampioenschap op het podium gestaan. Maar ik denk er nog niet aan om te stoppen. Daarvoor vind ik het hardlopen nog veel te leuk. Pas al ik voel dat mijn niveau sterk vermindert, hang ik de hardloopschoentjes aan de wilgen. Dan is het afgelopen met sporten, want andere takken van sport doe ik niet’’, vertelt Robert de Smet.

Op 23 maart begint bij Atverni weer de cursus Start met hardlopen. De cursus wordt gegeven op de woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. Voor info en opgave:
startmethardlopen@atverni.nl


Cengiz Tunc biljartkampioen

nieuwegein • Na Co Klotz, die kampioen werd in de 2e klasse, is Cengiz Tunc, van Biljart Vereniging Nieuwegein kampioen 1e klasse libre van het district ‘t Sticht geworden. Na een lastige start tegen Rob van de Broek van Padoc won Tunc zijn eerste partij uiteindelijk met een moyenne van 10 (het gemiddelde toernooimoyenne lag rond de 5). Het was het eerste toernooi op de nieuwe locatie van Recreatie Centrum Nieuwegein, waar tien biljarts staan en waar binnenkort ook landelijke wedstrijden kunnen worden gespeeld.