Afbeelding
Foto: stockfoto

Harmen Binnema aangesteld als verkenner door gemeenteraad Nieuwegein

Algemeen

NIEUWEGEIN • Op voordracht GroenLinks, de grootste partij in Nieuwegein, is Harmen Binnema aangesteld als verkenner. Hij zal de coalitiemogelijkheden gaan onderzoeken. 

Fractievoorzitter Alma Feenstra: “Wij zijn de verkiezingen ingegaan met de slogan ‘Samen Nieuwegein Veranderen’. Daar staan we nog steeds voor. Wij willen het samen doen. Op een manier die recht doet aan de verkiezingsuitslag en aan de wensen van de Nieuwegeiners”. 

Die wensen zijn volgens haar soms best uiteenlopend: “En dat zien we terug in de raad die ook mooi divers is in haar opvattingen. Daarom hebben wij gezocht naar hulp van buitenaf voor het komende formatieproces, iemand die voor iedereen acceptabel kan zijn”. In die zoektocht is GroenLinks uitgekomen bij de heer Harmen Binnema.

Eerste Kamer
Binnema is in Nieuwegein bekend van de strategische verkenningen uit de vorige raadsperiode en van de presentatie die hij onlangs hield in bibliotheek De tweede verdieping over 50 jaar lokale democratie in Nieuwegein.

Daarnaast zat hij eerder voor GroenLinks in de Eerste Kamer en in de Provinciale Staten van Noord-Holland. In het dagelijks leven is Binnema universitair docent Bestuur en Beleid aan de Universiteit Utrecht. Zijn specialiteit daarbij is inwonersparticipatie, lokale democratie en de rol van politieke partijen.