Wethouder Kuiper geniet van het beeld op zijn kamer.
Wethouder Kuiper geniet van het beeld op zijn kamer. Foto: Louise Mastenbroek

Uniek beeld te koop voor Oekraïne

nieuwegein • Beeldend kunstenaar Annie Seelen wil graag haar steentje bijdragen aan de actie 'Hulp voor Oekraïne'. Haar beeld - met de titel ‘Tweezijdig Verrassend’ - is daarom te koop. De opbrengst gaat naar giro 555. Momenteel siert het werk de werkkamer van wethouder Jan Kuiper.

Op verzoek van Kuiper wordt zijn werkkamer ieder kwartaal door KunstGein van een ander werk voorzien. “Mooi om te laten zien wat kunstenaars uit Nieuwegein maken. Dit is een prachtig beeld. Het lijkt donker, maar is heel dynamisch.” 

Het goede doel spreekt de wethouder erg aan. Hij vertelt over de ontmoeting die hij onlangs op de solidariteitsbijeenkomst had met moeders uit de Oekraïne. “Het was ontroerend", zegt hij. "Ze waren drie dagen hier. Hun mannen waren daar nog. De moeders waren nog een beetje ontheemd, maar toen we elkaar in de ogen keken zag ik verbinding. Het ontdekken van elkaar. En dat zie ik ook in het beeld. Het lijken drie elementen, maar er is een samenval. Het straalt kracht uit. Het moet gewoon veel euro’s opleveren”.

Het beeld is gemaakt van Indiase Speksteen, heeft een hoogte van 18 centimeter en is 9 centimeter breed. Interesse? Mail naar annieseelen@gmail.com.

Louise Mastenbroek