Pianiste Nino Gvetadz treedt op tijdens het concert.
Pianiste Nino Gvetadz treedt op tijdens het concert. Foto: Aangeleverd

Lustrumconcert van 'De Pianogroep'

nieuwegein • 'De Pianogroep' is een groep van ongeveer 20 enthousiaste amateurpianisten in de regio Nieuwegein-Houten die regelmatig gezellige avonden organiseren bij de leden thuis, om in informele sfeer samen te musiceren. In 2020 bestond deze groep 25 jaar. Het geplande lustrumconcert kon toen helaas niet doorgaan vanwege de coronapandemie.

Nu de situatie weer lijkt te verbeteren wil de groep haar 25-jarig jubileum niet ongemerkt voorbij laten. Daarom organiseert ze op zaterdagavond 9 april een concert alwaar Nino Gvetadze zal optreden met werken van onder andere Liszt en Schumann. 

Nino Gvetadze is een internationaal beroemde pianiste die vele prijzen in de wacht gesleept heeft, waaronder een 2e prijs op het Internationale Franz Liszt concours Utrecht 2008, inclusief de Persprijs én de Publieksprijs. Zij wordt alom gewaardeerd voor haar zeer subtiele en melodieuze manier van spelen en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, zowel als solist, maar ook met haar pianotrio en met orkest.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk (Nedereindseweg 1-3) in Nieuwegein. Aanvang om 20.00 uur; zaal open om 19.30. Toegang €22,50 in de voorverkoop via website: www.pianogroep.nl; aan de zaal € 25,-.