Geinse Wijsjes in Dorpshuis Fort Vreeswijk
Geinse Wijsjes in Dorpshuis Fort Vreeswijk Foto: Aangeleverd

Subsidie voor het koor 'Geinse Wijsjes'

nieuwegein • Dankzij een royale subsidie van Stichting RCOAK wordt het koor Geinse Wijsjes toegankelijker. Deelnemers van het Ontmoetingscentrum mochten al gratis meezingen en nu kan Geinse Wijsjes externe zangers nog een korting van 50 procent op de contributie bieden. Zij kunnen voor €2,50 per keer samen zingen met hun naaste.

"Muziek raakt iets aan waar dementie geen vat op heeft", aldus Geinse Wijsjes. "We zingen bekende liederen die een ieder goed in het gehoor liggen. We zingen 1-2 stemmig, vooral Nederlandse en Engelse liederen. Mensen met dementie zingen net zo vrolijk mee als hun mantelzorgers, buurtbewoners en vrijwilligers. Behalve soms wat hulp bij het zoeken van de juiste bladzijde is het een volstrekt gelijkwaardige activiteit van alle koorleden. Samen zingen kan bijdragen aan het verminderen van stress, pijn en angst en zorgt voor een goede stemming en ontspanning".
Het koor repeteert het hele jaar door. Dat doen ze elke donderdag van 14:30 tot 15:30 uur onder pianobegeleiding van een koordirigent in het Ontmoetingscentrum Nieuwegein (Fort Vreeswijk 1). Belangstelling? Kom vrijblijvend een keer meezingen. Wel graag vooraf aanmelden.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het Ontmoetingscentrum Nieuwegein via ocnieuwegein@santepartners.nl, 06-20701118 of kijk op www.vitras.nl/ontmoetingscentrum.