Activiteiten in Cultuur-centrum de Partner

nieuwegein • Cultuurcentrum De Partner in Nieuwegein organiseert de komende tijd weer een aantal culturele activiteiten. 

Zo is er een feestje getiteld: 'Happy Birthday, Aretha'. De onvergetelijke Aretha Franklin zou op 25 maart 2022 tachtig jaar geworden zijn, maar dat is haar helaas niet gegeven. Daarom viert de Partner op zondag 27 maart het leven van deze ongeëvenaarde zangeres, The Queen of Soul. Om 14.30 uur start de film van haar leven Amazing Grace, een van de grote muziekfilms. Na afloop van de film is er een live-vertolking van enkele beroemde Aretha Franklin hits, gezongen door Barbara de la Motte, jazz en soulzangeres. Natuurlijk kan er dan ook gedanst worden. Entree inclusief film en live songs: €10,-. Stadspas en jongeren: €5,-.

Op zondagmiddag 24 april om 15.00 uur biedt De Partner podium aan de toneelvoorstelling DOEK! Een komedie met scherpe kantjes, geschreven door Maria Goos, auteur van o.a. Pleidooi, Oud Geld en de Familie Avenier. Al eerder werd DOEK! gespeeld door Peter Blok en Loes Luca, en bekroond met de Toneel Publieksprijs. De acteurs van Zeevlam productions , Casper van Bohemen en Linda Møller, schakelen in DOEK! tussen heden en verleden en tussen verschillende personages. Het publiek wordt daarbij meegesleurd in een emotionele achtbaan vol humor, whisky en muziek. Entree: €15,-. Stadspas en jongeren: € 5,-.