Luigi’s IJssalon viert Europese Dag van het Ambachtelijk IJs met Oekraïens ijsje voor giro 555

Oekraïens ijsje voor Giro 555

nieuwegein • Elk jaar viert Luigi's IJssalon op 24 maart 'European Gelato Day'. Op deze door het Europese Parlement gesteunde feestdag staat ambachtelijk bereid ijs centraal. Met andere woorden: ijs dat je bij de echte ijssalon vindt. Luigi’s IJssalon sluit zich dit jaar aan bij een landelijke actie van de branchevereniging: de opbrengst van een speciaal voor deze dag gemaakt ijsje, doneert de ijssalon aan giro 555.

Normaal gesproken barst het op 24 maart van de activiteiten in ijssalons door heel Nederland. Dit jaar kiest Luigi's IJssalon als lid van de branchevereniging voor ijsbereiders er bewust voor om dit níet te doen. Maar zet het bedrijf zich graag, met alle ijsliefhebbers in de omgeving, in voor onze verre oosterburen. Want wat is als ijssalon nu een betere dag om een land dat onderdeel is van Europa te steunen, dan de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs, zo is de gedachte.

Oekraïense appelcake
Het ijsje waar het op 24 maart om draait bij de ijssalon, is ijs op basis van 'Yabluchnyk'. Een Oekraïense appelcake. Een echte specialiteit die het heel goed doet als ijsvariant. Het recept, dat voor deze gelegenheid aan ons is verstrekt door het Gilde van SVH Meesterijsbereiders, bevat verse goudreinet en echte kaneel.

Wie op 24 maart een bolletje Yabluchnyk (je mag ook gewoon Oekraïense appeltaart zeggen) bestelt, steunt daarmee direct giro 555. Aan het eind van de dag maakt Luigi's IJssalon namelijk de complete opbrengst van dit appeltaartijsje over naar het rekeningnummer voor noodhulp aan Oekraïne.

Openingstijden
Luigi’s IJssalon in Nieuwegein is op 24 maart van 12.00 tot 20.00 uur geopend.