Entree Zorgplein en Buurtplein Zuid nu 'voor iedereen' toegankelijk

nieuwegein • Bereikbaar voor rollators, kinderwagens en rolstoelen, een herkenbare route voor slechtzienden, ruimte om elkaar gemakkelijk te kunnen passeren én een afhaalautomaat voor de apotheek. De afgelopen periode is hard gewerkt aan een toegankelijke ingang voor Zorgplein en Buurtplein Zuid in Nieuwegein. Er werd maandag op een feestelijke manier stilgestaan bij het resultaat.

Voorheen had de entree van het Zorg- en Buurtplein in de wijk Hoogzandveld een lift, die regelmatig buiten werking was. Niet wenselijk voor een gebouw met zo’n publieke functie.

Jaimy van der Veeken, buurtverbinder op Buurtplein Zuid: “Alle partners in het pand waren het er al snel over eens dat dit aangepakt moest worden. Maar helaas bleek de realisatie ervan nog een flinke puzzel. Ik ben ontzettend blij dat we er met zijn allen de schouders onder hebben gezet. Nu zijn we voor alle bezoekers goed en gemakkelijk bereikbaar”.


Eerste opvang-plekken voor Oekraïense vluchtelingen in gebruik

nieuwegein • De eerste Oekraïense vluchtelingen in Nieuwegein hebben tijdelijk onderdak gevonden in de Luifelstede.

De opvangplekken in de Luifelstede zijn tijdelijk beschikbaar voor de eerste opvang. “De Luifelstede is voor dit moment een logische keuze, omdat op deze locatie snel opvangplekken klaargemaakt konden worden”, aldus de gemeente Nieuwegein. Ondertussen zoekt de gemeente naar andere opvanglocaties die beschikbaar zijn voor de langere termijn.

Eerder gaf de voltallige gemeenteraad en het college van Nieuwegein al een gezamenlijk signaal af waarin ze uitspreekt te zullen zorgdragen voor ruimhartige opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Nieuwegein. "Uitzonderlijke situaties vragen om een uitzonderlijke aanpak”, zo stond er in de verklaring. "Dat we als Nieuwegein met elkaar alles zullen doen om deze vluchtelingen op te vangen en hen een warm welkom te geven.”