vrijdag 25 maart

Thijs Römer en Wendell Jasper in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Wendell Jaspers en Thijs Römer spelen de hoofdrollen in ‘Een meeuw’, naar het bekende toneelstuk van Anton Tjechov: een ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral: heel veel liefdesverdriet.

Theaterconcert van Wouter Planteijdt in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Wouter, Gerco Aerts en Mischa Porte zijn muzikanten uit de buitencategorie. De liedjes kennen een meer open en akoestisch geluid dan uit Planteijdts Sjako!-tijd en passen het beste in de hokjes americana, roots, blues en pop, met soms een jazzy sound.

zaterdag 26 maart

The Kik speelt Songfestival-materiaal in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
In ‘Eurovisie Hertaald' neemt The Kik ons mee langs Eurovisie Songfestival-materiaal van alle tijden. Dat werd eigenhandig hertaald door Dave von Raven en origineel en briljant uitgevoerd zoals alleen The Kik dat kan.

zondag 27 maart

Muziek van Aretha Franklin bij Cultuurcentrum de Partner
14:30, Nieuwegein, Cultuurcentrum de Partner, Nedereindseweg 401A,
De ongeëvenaarde Aretha Franklin zou 25 maart 2022 tachtig jaar geworden zijn, maar dat is haar helaas niet gegeven. Het is wel reden voor een feestje in De Partner.

‘De Tovenaar van Oz' (6+) in DE KOM
15:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Beleef het magische avontuur aan de andere kant van de regenboog: de nieuwe familiemusical ‘De Tovenaar van Oz' van Theater Terra is voor iedereen van zes jaar en ouder.

Concert van Nieuwegeins Kamerkoor
15:00, Nieuwegein, De Rank, Lupinestraat 11
Met bijna anderhalf jaar vertraging door corona zal het Nieuwegeins Kamerkoor alsnog het voor dierendag 2020 geplande concert uitvoeren, onder de titel "Dierenrijk in vogelvlucht”.

woensdag 30 maart

Theaterconcert Roel van Velzen in DE KOM
20:15 uur, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Roel zingt voor het eerst de Nederlandstalige liedjes die hij afgelopen jaar schreef, naast het vertrouwde ‘VanVelzen-repertoire'.

donderdag 31 maart

‘Mindgym on tour' met Wouter de Jong in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Wouter de Jong transformeert DE KOM om tot zijn sportschool voor de geest en traint je brein. Hoe zorg je voor meer veerkracht? Hoe blijf je wendbaar en flexibel?