Het vrouwenvoetbalelftal van VSV Vreeswijk.
Het vrouwenvoetbalelftal van VSV Vreeswijk. Foto: Aangeleverd

Vrouwenelftal zoekt nieuwe trainer

nieuwegein • Trainer De Jong, die wordt geassisteerd door Jasmijn de Jong en Kees Elbertse, is bij Vreeswijk alweer aan zijn vijfde seizoen bezig. "Ik vind het bij Vreeswijk nog steeds leuk, maar heb toch het idee dat iemand anders het nu maar eens van me moet overnemen. Hij of zij moet straks de uitdaging maar eens aangaan", aldus de trainer. 

Het eerste dameselftal speelt dit seizoen in de derde klasse. Vorig seizoen eindigde de ploeg in de middenmoot. Helaas kon toen het seizoen vanwege de coronamaatregelen niet worden beëindigd.
De damesafdeling van Vreeswijk telt momenteel aardig wat leden. Maar het juiste aantal kan een van de speelsters, Rianne van Sloten, niet opgeven. Ze denkt dat het er zo rond de 75 zijn.

De afdeling heeft in ieder geval twee damesteams, een dameszaalvoetbalteam en een dames 30+ team. Bovendien zit de afdeling goed in zijn meisjes. Voor elke leeftijdsgroep is er een meisjesteam, maar nieuwe meisjes zijn nog altijd welkom.

50 jaar vrouwenvoetbal

De damesvoetbalafdeling van Vreeswijk, die werd opgericht door de inmiddels overleden Sjaak van Rooij, bestaat alweer vijftig jaar. Het zilveren jubileum werd in januari van dit jaar met alle dames en meiden van Vreeswijk, met cake, koffie, champagne en limonade gevierd. 

Aan het einde van het gezellige jubileumfeest ontvingen alle dames/meiden een fraaie trui met daarop de tekst '50 jaar damesvoetbal'. Inmiddels lopen alle speelsters in die mooie truien over het voetbalveld. 

Sari van Veenendaal

In de loop van al die jaren kwamen voor Vreeswijk twee speelsters uit, die inmiddels hun sporen in het Nederlands damesvoetbal wel hebben verdiend. Een van hen is Sari van Veenendaal, die haar fraaie loopbaan in de jeugd van Vreeswijk is begonnen en inmiddels is opgeklommen tot doelvrouw van de Oranje Leeuwen, het Nederlands damesvoetbal. 

Een andere damesvoetbalpersoonlijkheid is Vera Pauw, die niet alleen jarenlang uitkwam in het nationale damesteam maar later ook nog bondscoach van datzelfde elftal werd.

Thijs Middelkoop