Zes jiu-jitsuka’s van De Mix naar Europese kampioenschappen

nieuwegein • In Heraklion op Het Griekse eiland Kreta worden van 31 maart tot en met 3 april de Europese kampioenschappen jiu – jitsuka gehouden. Tot de deelnemers behoren ook zes leden van de Nieuwegeinse club De Mix. Zij hoorden vorige week woensdag dat ze zijn opgenomen in de selectie van de Judo Bond Nederland.

Een van de grootste favorieten is de regerend wereldkampioene bij de junioren -21 jaar onder de 57 kilogram: Romée Roussey. Tanisha Baars, de nummer drie van het EK van vorig jaar, komt eveneens uit bij de junioren, maar dan in de klasse tot 63 kilogram. 

Bij de duo’s komen Jari van Bommel en Sem van Schaik uit bij de aspiranten onder de 18 jaar, de nummers vijf van het vorige EK. Jari en Sem gaan nu voor een podiumplaats. Het duo Stijn Terhaar en Jo-Ann van Hillo komen ook in actie, maar dan bij de duo-mix onder de 18 jaar. De duo’s waren eigenlijk ook gekwalificeerd voor het 'fighting', maar omdat dat agenda-technisch niet haalbaar was, is er gekozen om één categorie te draaien. 

Aangezien het voor de Judo Bond een duur jaar is, wordt van de sporters een grote eigen bijdrage verwacht, zeker met een WK in Abu Dhabi voor de deur. Daarom zijn de atleten druk bezig om wat sponsoren te vinden.


Old Stars tafeltennis

nieuwegein • Op woensdag 30 maart kunnen ouderen bij Tafeltennisvereniging Nieuwegein gratis kennismaken met 'OldStars tafeltennis'. De clinic staat onder leiding van voormalig tafeltenniskampioen Bettine Vriesekoop en is voor oud-tafeltennissers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen, maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen tafeltenniservaring. Aanmelden kan via oldstars@ttvn.nl of telefonisch: 06 44 14 99 98 (Lydia Awwad).