De duofiets van de AHN.
De duofiets van de AHN. Foto: Aangeleverd

Duofiets voor mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen in gebruik bij Nieuwegeinse vrijwilligersorganisatie

Algemeen

NIEUWEGEIN • De vrijwilligersorganisatie Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) heeft een nieuwe duofiets aangeschaft. Inwoners die niet meer zelfstandig kunnen of durven fietsen, maar er toch graag op uit gaan, kunnen zich melden voor een fietstocht. 

De nieuwe duofiets vervangt de oude, die in 2012 werd aangeschaft en bijna 13.000 kilometer heeft afgelegd. Dankzij een subsidie van de gemeente Nieuwegein en financiële steun van Stichting R.C. Maagdenhuis en Stichting Bretano’s Steun des Ouderdoms heeft de AHN de nieuwe fiets kunnen kopen.

Mensen die een ritje willen maken, kunnen zich melden bij de AHN. De organisatie gaat dan op zoek naar een ‘bevoegde’ vrijwilliger om mee op pad te gaan. De planning van de fietstochtjes gaat in onderling overleg. De fietstochten zijn gratis. 

De AHN is iedere werkdag tussen 10.00 en 12.30 uur bereikbaar via het telefoonnummer 030- 60 67 409 en per e-mail op: info@hulpdienstnieuwegein.nl. Geïnteresseerden kunnen ook een aanvraag doen via het contactformulier op de website van de AHN.