Expositie in KunstGein Podium

nieuwegein • In KunstGein Podium, in het atrium van het Stadshuis, is van 13 april tot en met 21 mei de expositie ‘Kunstig Gevarieerd’ te zien. Drie kunstenaars (Juliette Schriek, Ans van Rooijen en Corrie Rock-Korver) tonen diverse schilderijen en beelden in bijzondere vormen. Tijdens de openingsuren, woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur, is een van hen aanwezig om wat over het werk te vertellen.

Juliette Schriek maakt creaties met Powertex, een verharder die samen met cellulose verandert in een perfecte klei. Daar kunnen creaties voor binnen en buiten mee gemaakt worden. Zo wordt een idee een concrete vorm, die soms als vrolijk getypeerd kan worden, maar ook wel eens abstract is. 

Ans van Rooijen is veelzijdig. Ze schildert graag, laat zich door het onderwerp uitdagen en kiest soms langer voor een thema als bloemen of vlinders. Maar ze kan ook zomaar een andere creatieve actie beginnen, zoals miniaturen bouwen of een alteredbook maken. 

Schilderen is de grootste passie van Corrie Rock-Korver. Graag met veel kleur, maar ook in zwart-wit. Ze heeft een voorkeur voor realistische portretten van mens en dier. In de expositie is duidelijk te zien dat ze fan is van the Beatles, maar ook van Elvis, the Godfather en Marilyn Monroe maakte ze schilderijen.