Veel belangstelling voor basketballen bij New Stars

nieuwegein • Bij de Nieuwegeinse basketbalclub New Stars gaat het naar wens. Vooral de jeugd van de vereniging groeit als kool. De gemeente Nieuwegein moest zelfs toestemming worden gevraagd om na de zomer drie in plaats van twee sporthallen te gebruiken. Ondanks de tegenwerking van de corona moest zelfs een meisjesteam onder de 16 worden toegevoegd en een jongensteam van onder de 14.

Ondanks de corona-problemen maken alle teams op één na ook het gehele seizoen af. Voor dames 1 en dames 2 was dat niet zo’n probleem, want die afdeling beschikt over voldoende speelsters. 

Voor de heren waren er meer problemen. Een aantal spelers durfde het nog wel aan om door te spelen maar anderen waren bang (opnieuw) besmet te raken. Daarom werd besloten de heren alleen maar te laten trainen en tot komende zomer geen wedstrijden te laten spelen. Zij beperken zich tot het vervullen van jurytaken voor de club. Wellicht gaan de heren met ingang van september in de tweede divisie of mogelijk in de eerste klasse weer competitiewedstrijden spelen.

De meisjes onder 14- 1 doen het op het hoogste niveau van Nederland uitstekend. Zij komen uit in de tweede divisie. Ze bezetten momenteel de vierde plaats en doen er alles aan om zich te plaatsen voor de halve finale om het kampioenschap van Nederland.