Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen JSV en Creators FC afgelopen zondag.
Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen JSV en Creators FC afgelopen zondag. Foto: Jordi Jupijn

Voetbalwedstrijd levert 6500 euro op

nieuwegein • Dit bedrag komt ten goede aan de stichting 'Kans voor Gambia'.

Creators FC - een voetbalteam dat bestaat uit bekende YouTubers - zal voortaan al zijn thuiswedstrijden voor goede doelen in Nieuwegein spelen. JSV fungeert sinds zondag namelijk als thuisbasis voor het influencerselftal. Voorzitter van JSV Wail Shaaban en oprichter van Creators FC Roy van Rossum tekenden daartoe een samenwerkingsovereenkomst. 

Na het plaatsen van de handtekeningen werd een spandoek onthuld met daarop de tekst 'Creators FC thuis bij JSV'.

Gelegenheidsaanvoerder van het grootste influencerselftal van Nederland was Frank Slot (alias 'Slotta'). Hij is tevens ambassadeur van de stichting 'Kans voor Gambia', waarvoor de opbrengst van de wedstrijd bestemd was. 

Frank Slot gaat over enkele dagen zelf naar Gambia om het ingezamelde geld goed te besteden waar nodig, zoals ter ondersteuning aan het onderwijs en sportfaciliteiten voor onder meer de Gambiaanse jeugd.
In het elftal 'JSV & Friends' stonden diverse sponsoren van de club opgesteld, maar ook voorzitter Wail Shaaban en Jordi Jupijn speelden een deel van de wedstrijd mee, die werd geleid door scheidsrechter Sjaak Maton.

De overige spelers: waren Lex van der Veldt, Erika Werrie, Yasmila Vernooy, Robert Kouters, Dennis Sas, Jeffrey Zitter, Anouar Diba en Sebastiaan Jupijn. 

Coach van het Nieuwegein elftal was de aanvoerder van het eerste zaterdagelftal van JSV Kevin Jupijn, die al een tijdje wegens een ribblessure is uitgeschakeld, maar wellicht binnenkort weer zijn rentree in JSV 1 zal gaan maken.

In het elftal van Creators FC, dat de wedstrijd met 3-2 wist te winnen, was de meest bekende speler Glenn Helder, die ooit furore maakte in het betaalde voetbal. 

De teamgenoten van Glenn waren Noah Zeeuw, Ricky Lucassen, Seran le Kap, Frank Slot, Jay Jay Boske, Rutger Schipper, Roy van Rossum, Akkamist, Jonnie 500 en Robbie en Raoul van 'de bankzitters'.

Thijs Middelkoop