Kinderen van Nieuwegeinse basisschool krijgen ‘buitenles’ in het Natuurkwartier

nieuwegein • De kinderen van basisschool de Mauritsschool in Nieuwegein waren vorige week dinsdag even weg van het saaie klaslokaal. Zij kregen toen een heuse ‘buitenles’ in het Natuurkwartier.

Dit was tevens de introductie van een nieuwe buitenlesmethode. Wethouder Marieke Schouten overhandigde een educatiepakket aan meester Gerard Spreeuw van de Mauritsschool.

Schouten: “Ik vind het belangrijk dat kinderen meer buiten spelen en leren. Met een reken- of taalles buiten komen ze in contact met groen in hun eigen schoolomgeving en leren zij wat de seizoenen allemaal te bieden hebben”. 

‘Groen doet Goed’
De buitenlesmethode is ontwikkeld door Buiten Speel Opvang Wijs! en het Milieu Educatie Centrum Natuurkwartier in Nieuwegein. De methode in de vorm van een e-book bevat praktische tips om te starten met het geven van les in de buitenlucht. 

Ook zijn ter inspiratie actieve rekenlessen ontwikkeld voor groep 3 tot en met 8. Het ontwikkelen van de buitenlesmethode is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit ‘Groen doet Goed’ die door de provincie Utrecht wordt verstrekt. 

Een aantal andere basisscholen in Nieuwegein heeft met deze nieuwe buitenlesmethode ook al kennisgemaakt.


Koningsdag-programma's gevraagd

nieuwegein • Voor de vrijetijdpagina van Het Kontakt De Molenkruier van 21 april zijn wij op zoek naar activiteiten die in Nieuwegein gaan plaatsvinden tijdens Koningsdag. 

Informatie over vrijmarkten, buurtfeestjes en andere activiteiten kan gestuurd worden naar de redactie, via het e-mailadres redactie.molenkruier@kmp.nl.