Jos Littel

Reden niet aanvaarden gemeenteraadszetel door Jos Littel van de VSP bekend

nieuwegein • In het artikel 'Toch geen vrouwelijke meerderheid in Nieuwegeinse gemeenteraad' in de krant van 7 april, stond dat Jos Littel van de VSP haar zetel niet heeft aanvaard. In een reactie aan onze redactie, die hieronder te lezen is, heeft zij laten weten wat de reden hiervan is. 

"Drie à vier weken voor de verkiezingen werd ik door de VSP benaderd voor lijstduwer. Nadat ik het partijprogramma had gelezen, leek mij dat een goede zaak. 

Echter ik had niet verwacht dat ik met voorkeurstemmen zou worden gekozen. Persoonlijk vind ik het nog te vroeg om in de raad plaats te nemen.

Gemakshalve vergelijk ik het met het net behalen van je rijbewijs en direct daarna op vakantie gaan met een nieuwe auto en een caravan met totaal geen enkele ervaring. De ervaring wil ik gaan opdoen door mij beschikbaar te stellen als commissielid van de VSP om via die weg de politieke procesgangen te leren kennen. 

Mijn zetel wordt overigens overgenomen door een meer ervaren raadslid. Tenslotte gaat het om waar de VSP-partij voor staat en niet zozeer om de persoon".