De basisschoolleerlingen klimmen over een hek heen tijdens de obstacle-run in Park Kokkebogaard.
De basisschoolleerlingen klimmen over een hek heen tijdens de obstacle-run in Park Kokkebogaard. Foto: Louise Mastenbroek

Obstacle-run tijdens Koningsspelen in Nieuwegein: klimmen en klauteren over een parcours van 750 meter

Algemeen

NIEUWEGEIN • In Park Kokkebogaard werden vrijdag de ‘Koningsspelen’ georganiseerd voor kinderen van basisschool De Toonladder. Aangezien dit evenement de afgelopen twee jaar niet kon plaatsvinden, werd er dit jaar flink uitgepakt. Er werd een obstacacle-run-parcours uitgezet van maar liefst 750 meter.

De leerlingen van groep 5 tot en met 8 klommen over hekken, moesten met rubberen matten slepen en deden push-ups. 

Professionele obstakels
Twee vaders, die beide fanatieke sporters zijn, werd gevraagd de obstacle-run te organiseren. Dit deden zij in samenwerking met Urban Sky - een bedrijf dat obstakels voor dit soort parcours ontwerpt en bouwt. Er werd tijdens de run dan ook gebruik gemaakt ‘professionele’ obstakels.

Het park is voor beide vaders overigens geen onbekend terrein: de mannen hebben zich in de afgelopen jaren sterk gemaakt voor een sportieve aankleding van het park, die inmiddels is gerealiseerd.  

Koningsspelen
De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen in Nederland. Het evenement wordt ieder jaar in april georganiseerd, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.