St. Antonius Ziekenhuis versoepelt coronaregels verder

regio • Het St. Antonius Ziekenhuis versoepelt haar coronamaatregelen verder. Zo hoeven mensen niet meer in het hele ziekenhuis een mondkapje te dragen en vervalt de 1,5 meter afstand.

Het ziekenhuis laat echter nog niet alle maatregelen los; dit vanwege de zorg voor kwetsbare patiënten. Zo dragen zorgverleners nog altijd een mondkapje bij zorgcontact binnen de 1,5 meter.  

Ook vraagt het St. Antonius bezoekers en begeleiders op de verpleegafdeling en de dagbehandeling een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor de Spoedeisende Hulp. Op andere plekken hoef je geen mond-neusmasker te dragen, maar dit mag altijd. Mondkapjes zijn af te halen bij de ingang van het ziekenhuis.


Nieuwegein wil theater DE KOM eenmalig extra subsidie van een ton geven

nieuwegein • Nieuwegein wil theater DE KOM een eenmalige subsidie van 100.810 euro uitkeren. Dat valt te lezen in de collegebesluiten van de gemeente.

Het theater had om de eenmalige bijdrage gevraagd om een gat in de begroting te dichten dat is ontstaan door de coronacrisis. Hierdoor moest het theater in 2020 en 2021 maandenlang de deuren sluiten. Door steunmaatregelen van het rijk is de financiële schade beperkt gebleven, maar dat bleek niet voldoende.

Het college wil het bedrag van ruim een ton eenmalig boven op de subsidie die het theater al krijgt, geven.


Sloop perron en overkapping tramhalte

nieuwegein • Regiotram Utrecht start binnenkort met de sloop van het oude tramperron en de overkapping van de tramhalte in het centrum van Nieuwegein. Dit om ruimte te maken voor een nieuw fiets- en voetbal langs het spoor van de Weverstede naar het busstation.

De sloopwerkzaamheden starten op maandag 2 mei en duren tot 13 mei. Vanaf 9 mei start de gemeente Nieuwegein met de inrichting en afwerking rondom het winkelcentrum. Cafetaria Mac Roy is tijdelijk geopend in een foodtruck bij het busstation.

Het slopen van het oude perron van de tramhalte en de overkapping wordt overdag uitgevoerd tussen 7.00 en 18.00 uur. Hoewel de aannemer overlast zo beperkt mogelijk zal houden, kan de sloop tijdelijk voor geluidshinder zorgen - zo meldt Regiotram Utrecht.