Ze komt aanlopen met een grote, volle boodschappentas die ze vervolgens naast zich neerzet.

“Ik ben net boodschappen wezen doen. Wat is alles toch duur geworden”, moppert ze. “Ik pluis tegenwoordig alle folders van de supers na. En je moet goed opletten, want de heren fabrikanten maken er som een zootje van om de prijsstijging een beetje te verdoezelen. Zo kom ik regelmatig artikelen tergen die zogenaamd een verbeterde receptuur hebben. Nou, ik proef het verschil niet hoor. Ze flikken het zelfs om minder in dezelfde verpakking te stoppen dan eerst. Je ziet trouwens dat de discount-supers het steeds beter gaan doen. Ja, je moet steeds meer op de kleintjes letten hè. Neem nou toiletpapier. Vroeger keek ik hoe het er uitzag. Bloemetje of roze en of het twee-laags of drie-laags was. Ik gooide het achteloos in mijn karretje, zonder op de prijs te letten. Nou, ik let nu wel op de prijs hoor. Je gooit het achter je weg en spoelt het gewoon door toch?”

Er scheurt een pizzabezorger - dwars door het publiek - voorbij op een e-bike met zijn helm áchter op zijn hoofd. 

“Als die een smakkerd maakt, zal dat ding ook niet erg helpen”, zegt Dirk.

“Nou willen ze weer verplichten dat zestigplussers met een helm op moeten fietsen. Afgezien dat het wellicht veiliger is om met zo'n ding op je kop rond te toeren, vind ik het leeftijdsdiscriminatie om dat juist weer te verplichten voor ouderen. Het is weer voor de zoveelste keer dat betuttelen van Den Haag.” 

“Nou, als je ze soms voorbij ziet sjezen op die e-bikes denk ik ook weleens dat ze wel erg hard gaan. Ook die zestigplussers hoor”, vindt een van de dames. 

“Maar je gelooft toch niet dat ik met zo’n ding op mijn kop rond ga rijden, hè. Echt niet! Ik vind het geen gezicht".

“Haha, je loopt wél met zo’n plastic regenkapje op je kop als het regent. Nou, dát vind ik geen gezicht”, grinnikt Dirk.

Onderweg naar huis loop ik langs een rij auto's. Van een van de auto's wordt het raampje opengedraaid en een volle asbak leeg gekieperd op straat.
Ik durf er niks van te zeggen, gezien het postuur van de man.