Het dameshockeyteam van MHCN.
Het dameshockeyteam van MHCN. Foto: Aangeleverd

Prima weekend voor hockeydames

nieuwegein • Voor de hockeydames van MHCN was het een uitstekend weekeinde.

Nadat vrijdagavond de bekerwedstrijd tegen Bully was gewonnen, werd zondagmiddag Zwaluwen – in de reguliere competitie - met 4-1 verslagen. De Nieuwegeinse dames zijn nu in de bekercompetitie doorgedrongen tot de kwartfinale en zijn in de 2e klasse nog steeds royaal koploper.
De bekerwedstrijd tegen Bully begon vrijdagavond niet al te hoopvol, want Bully nam al snel een 2-0 voorsprong. Nieuwegein kwam terug in de wedstrijd via een strafcorner. Daarna werd het in de slotfase van het derde kwart ook nog 2-2. Die stand bleef op het bord staan, waarna shoot-outs de beslissing moesten brengen. In het spannende toetje van de wedstrijd ging het lange tijd gelijk op. Na de eerste tien stond het nog gelijk. Vanaf dat moment ging het om en om, waarbij beide teams beurtelings scoorden. Uiteindelijk bezorgde de doelvrouwe van Nieuwegein met een fraaie redding haar team de overwinning.

Op 6 mei gaat voor Nieuwegein de strijd om de beker verder. Tegen wie en waar is overigens nog niet bekend. Enkele dagen later - op 8 mei - staat de reguliere competitiewedstrijd tegen De Reiger op het programma. De wedstrijd wordt in Nieuwegein gespeeld en begint zoals gewoonlijk om 12.45 uur. Nieuwegein is in de 2e klasse nu nog steeds de trotse koploper met 44 punten uit 17 wedstrijden.