vrijdag 29 april

Theatraal monument voor Etty Hillesum in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van de joodse Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in haar zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld. In ‘Etty Hillesum, dat onverwoestbare in mij’ wekt Julika Marijn de schrijfster tot leven. Spelend en zingend richt Julika een theatraal monument op voor deze krachtige vrouw.

zaterdag 30 april

Jeugdvoorstelling ‘Willem Junior (8+)’ in DE KOM
11.00 en 14.00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
‘Willem Junior (8+)’ is een energieke jeugdvoorstelling vol humor, leuke liedjes, spannende momenten, maar bovenal eentje waar je wat van kunt opsteken. In de voorstelling reizen twee nieuwsgierige jongens via een magische app terug in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en waar ze de mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Vader des Vaderlands’.

zondag 1 mei

‘Het prentenboekjesfestival’ in theater DE KOM
09.30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
‘Het Prentenboekjesfestival’ brengt de wereld van kinderboeken samen in een vrolijk familie-evenement. In deze editie gaan de jonge bezoekertjes naar de kinderboerderij. Een unieke foyerspeeltuin en de voorstellingen ‘Gonnie en Gijsje samen op stap (2+)’ en ‘Boer Boris is de baas (4+)’ zorgen voor een heerlijke middag voor jong en oud. Een ticket voor één van deze voorstellingen geeft toegang tot ‘Het Prentenboekjesfestival’.

dinsdag 3 mei

Live muziek bij legendarische stomme films in DE KOM
14:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
‘The Silent Movie project: Best of Comedy’ is een unieke theater- en bioscoopervaring waarbij we teruggaan in de tijd van de stomme film. Vergeet ook niet de bijbehorende muziek van componist Stephan Graf von Bothmer die met zijn spel, vanachter zijn vleugel of orgel, de zaalsfeer perfect in balans met de film weet te brengen. In ‘Best of Comedy’ krijgen we legendarische films te zien van Buster Keaton en Charles Chaplin.

Vogelspotten bij de Tienhovense Plassen
18:30, Nieuwegein, parkeerplaats van de Blokhoeve/NBC
De Tienhovense plassen bieden een grote verscheidenheid aan moerasvogels: snorren, sprinkhaanzangers, cetti’s zangers, purperreigers en roerdompen. Excursieleider: Chris Kling.

Herdenkingsconcert
20:00, Nieuwegein, Barbarakerk, Koninginnenlaan 1
Het NAS, het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest, geeft een concert in de Barbarakerk in Vreeswijk om de slachtoffers te herdenken van de Tweede Wereldoorlog en ook om oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken.

‘KOEFNOEN’ in theater DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Na zestien succesvolle seizoenen op televisie trekken de mannen van Koefnoen nu met hun persiflages, types en imitaties het theater in: helemaal live. In rake, herkenbare en confronterende sketches, songs en scènes storten Owen Schumacher, Jeremy Baker en Paul Groot zich in een scherpe, wervelende, satirische theaterrevue over post-lockdown veranderen, vernieuwen of vastroesten.

woensdag 4 mei

Herdenkingsconcert
20:00, Nieuwegein, Barbarakerk, Koninginnenlaan 1
Het NAS, het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest, geeft een concert in de Barbarakerk in Vreeswijk om de slachtoffers te herdenken van de Tweede Wereldoorlog en ook om oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken.

donderdag 5 mei

‘Trompetist in Auschwitz' in theater DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon vertellen en spelen het bijzondere en aangrijpende verhaal van Lex van Weren, de trompettist in Auschwitz. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 16848.

vrijdag 6 mei

Marc-Marie Huijbregts in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Marc-Marie is uitgesproken. Maar is hij ook uitgesproken? En is dat pas sinds kort of was hij altijd al uitgesproken? Maak je op voor een uitgesproken avondje Marc-Marie Huijbregts en laat je meeslepen door de hilarische observaties, anekdotes, grappen en levenstips van de charismatische cabaretier.

Teun Toebes in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Teun Toebes is 22, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes zal Teun in ‘VerpleegThuis' op een aangrijpende manier een nieuw beeld schetsen van mensen met dementie.