Platform 'Mijn Eigen Telefoon' gestart

ijsselstein • De IJsselsteiners Hans en Rico van 3XFILM hebben een online platform opgezet voor ouder en kind over verantwoord telefoongebruik. Een van de doelstellingen is het tegengaan van online pesten, afpersing, sexting en grooming.

Volgens het CBS nemen jaarlijks 160.000 tot 200.000 kinderen een mobiele telefoon in gebruik. Met hun platform Mijn Eigen Telefoon hopen de initiatiefnemers met interactieve video's over verantwoord mobiel telefoongebruik bewustwording te creëren en een positieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijk probleem van online pestgedrag. Mijn Eigen Telefoon moet ervoor zorgen dat ouders handvatten krijgen om met hun kind in gesprek te blijven en goede afspraken te maken.
Het online platform werkt middels interactieve video's. In deze video's krijgen gezinnen leuke én minder leuke situaties te zien rondom mobiel telefoongebruik en worden er vragen gesteld. Afhankelijk van hun reacties, past de videocontent zich aan. Voor ouders is er ook een speciale video met tips & tricks van deskundigen en een uitleg over hoe zij op een fijne manier toezicht kunnen houden op het telefoongebruik van hun kids.
Om Mijn Eigen Telefoon goed aan te laten sluiten bij de behoefte van ouder en kind komen de ontwikkelaars graag in contact met ouders met kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Middels een aantal korte vragen onderzoeken zij welke uitdagingen er spelen in deze leeftijdscategorie. Ouders die input willen leveren kunnen terecht op: www.mijneigentelefoon.nl/vragen.