Hockeyheren van MHCN juichend tijdens een wedstrijd.
Hockeyheren van MHCN juichend tijdens een wedstrijd. Foto: Aangeleverd

Hockeyheren knokken voor promotie

nieuwegein • De formatie van trainer Sebas Pronk - die afgelopen zondag niet in competitieverband behoefde uit te komen - heeft daarvoor nog drie wedstrijden te goed, waaronder het cruciale duel tegen de grote concurrent Rijnvliet.

Die wedstrijd staat voor zondag 15 mei op het programma. Een week eerder – op 8 mei – wordt tegen Nieuwkoop de laatste thuiswedstrijd gespeeld, waarna de competitie op 29 mei in en tegen Woerden wordt afgesloten.

Afgelopen vrijdag konden de mannen van MHCN even stoom afblazen. Toen werd bij de club op Rijnhuizen voor zowel de dames als de heren een gala gehouden. "Dat was bijzonder gezellig en goed voor een stukje teambuilding. Leuk om elkaar nog wat beter te leren kennen’’, vertelt oefenmeester Sebas Pronk, die een paar jaar geleden de dames van MHCN nog onder zijn hoede had. 

Pronk is uitermate tevreden over het lopende seizoen. "Het gaat bijzonder goed met de mannen", zegt hij. "We staan nu op de tweede plaats en die positie geeft recht op directe promotie maar de 2e klasse. Onze concurrent is Rijnvliet, die op dit moment derde is, maar nog wel twee wedstrijden moet inhalen. Omdat we op 15 mei nog tegen elkaar moeten spelen, hebben we het nog zelf in de hand te promoveren". Het team dat wint, moet daarna wel zijn laatste wedstrijd in winst omzetten.

"Natuurlijk gaan we vol voor die tweede plek", zegt Pronk. "We gaan er alles aan doen om onze laatste drie wedstrijden te winnen. Het zou fantastisch zijn om te promoveren naar de 2e klasse, waarin Nieuwegein helaas al jaren niet meer heeft gespeeld. Ik hoop dat het team volgend jaar zoveel mogelijk intact blijft en dat er jongens uit de JA1-selectie overkomen. We spelen op dit moment alleen met jongens, die ooit ook in de jeugd van MHCN zijn uitgekomen. Dat vind ik al heel mooi, maar uiteraard is er ook ruimte voor spelers van buitenaf".

Verhuizing

Tenslotte wil Pronk nog iets zeggen over de verhuizing naar Nieuwegein over een paar jaar: "We zitten nu ook op een prachtige locatie, maar natuurlijk is een nieuw complex met moderne faciliteiten zeer welkom".

Thijs Middelkoop