Trainer Bjorn van Muylwijk.
Trainer Bjorn van Muylwijk. Foto: Jordi Jupijn

Doek valt voor zaterdagelftal JSV

nieuwegein • Wat er al maandenlang aan zat te komen, werd zaterdag in IJsselstein werkelijkheid. Het zaterdagelftal van JSV degradeerde - met nog zes wedstrijden te spelen - naar de derde klasse.

JSV leed zaterdagmiddag in IJsselstein weliswaar een 2-1 nederlaag, maar de Nieuwegeiners hadden gezien het vertoonde spel meer verdiend. Misschien zou een overwinning zelfs niet onverdiend zijn geweest. Het heeft er heel lang naar uitgezien dat het team van trainer Van Muylwijk het eerste winstpuntje zou gaan pakken, want na de reguliere speeltijd stond een 1-1 stand op het scorebord. Pas dik in de blessuretijd slaagde IJFC er toch in er 2-1 van te maken.

JSV zaterdag - dat komend seizoen zal worden getraind door Nieuwegeiner Henri Berghoef met assistentie van Bjorn van Muylwijk - is er natuurlijk alles aan gelegen het verloren gegane terrein zo snel mogelijk terug te winnen. Vandaar dat de technische staf er alles aan doet om zoveel mogelijk nieuwe en talentvolle spelers aan te trekken. Inmiddels heeft een aantal spelers, dat nu nog uitkomt voor VVIJ, aangekondigd naar JSV over te komen. Omdat daar mogelijk de zaterdag- en zondagafdeling samengaan, is er een overschot aan spelers ontstaan. Zo zijn er positieve gesprekken geweest met spelers als Bradley van Bommel, Vernon Vorswijk, Onur Canbolat, Nico Roelofs, Ayrton Belchior Emidio, Thimo Muhren en de van Hercules afkomstige Tom van der Wulp.