vrijdag 6 mei

Marc-Marie Huijbregts in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Marc-Marie is uitgesproken. Maar is hij ook uitgesproken? En is dat pas sinds kort of was hij altijd al uitgesproken? Maak je op voor een uitgesproken avondje Marc-Marie Huijbregts en laat je op vrijdag 6 mei in DE KOM (opnieuw) meeslepen door de hilarische observaties, anekdotes, grappen en levenstips van de charismatische cabaretier.

Teun Toebes in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Teun Toebes is 22, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes zal Teun in ‘VerpleegThuis’ op een aangrijpende manier een nieuw beeld schetsen van mensen met dementie.

zaterdag 7 mei

Repair Café Nieuwegein
11:00, Nieuwegein, Buurtplein Doorslag, Parelduiker 13
Kleine defecten aan je fiets kun je laten repareren. De reparatie is gratis. Deskundige reparateurs plakken lekke banden, repareren fietslichten, spannen kettingen en stellen handremmen af. Motoren en elektronica van e-bikes repareren ze níet. Verder zijn er technici, naaisters én een klokkenmaker die je kapotte spullen helpen repareren.

Poppentheater ‘De Jas (10+)’ in theater DE KOM
19:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
De Tweede Wereldoorlog is zware kost, maar het poppentheater van De Witte Pomp leent zich uitstekend voor het vertalen van grote thema’s naar jonge bezoekers.

dinsdag 10 mei

Musical ‘Het gaat goed met Nederland' in DE KOM
15:00, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6\
In de voorstelling ‘Het gaat goed met Nederland' laten Maaike Widdershoven, Tony Neef en Ruud Bos hun licht schijnen op de (on)hebbelijkheden van de ‘Medelanders'.

woensdag 11 mei

Theaterconcert van Frank Boeijen in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Naast nieuwe composities brengt Frank Boeijen klassiekers als ‘De Verzoening', ‘Kronenburg Park' en ‘Zeg me dat het niet zo is'. De Nijmeegse zanger benadert deze steevast vanuit nieuwe muzikale invalshoeken en arrangementen. Zo is een avondje Boeijen altijd anders, behalve als het gaat om het hoge niveau, Franks warme stem en de voortreffelijke muzikale begeleiding.

donderdag 12 mei

Loes Luca in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Dit nieuwe toneelstuk van Maria Goos gaat over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca. Toevallig speelt diezelfde Loes Luca een actrice die haar leven beschouwt.