Klimaatfietstocht in Nieuwegein.
Klimaatfietstocht in Nieuwegein. Foto: Jordi Jupijn

Klimaatfietstocht door Nieuwegein

nieuwegein • De Groene Dorpskerk, Samen Duurzaam Nieuwegein (SDN) en Bloeiend Nieuwegein organiseren op 21 mei gezamenlijk een fietstocht om te laten zien wat er allemaal al gebeurt in Nieuwegein om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Het vertrek is om 10.00 uur vanaf de Dorpskerk, Nedereindseweg 1. Om ca. 12.00 uur wordt er op hetzelfde adres afgesloten, met een kop koffie of thee.

De Klimaatfietstocht leidt deelnemers in ongeveer twee uur langs de maatregelen die in Nieuwegein worden genomen tegen klimaatverandering. Ze zien tijdens de tocht bijvoorbeeld bestrijding van hittestress, grote bloemenperken, een duurzame buurttuin, het klimaatplein en het Natuurkwartier. Er wordt gestart met een korte inleiding en onderweg wordt regelmatig afgestapt om een korte toelichting te geven.

Opgeven voor de klimaatfietstocht kan via sdnvoort@gmail.com onder vermelding van je naam en het aantal personen. Bij slecht weer wordt de fietstocht uitgesteld. Het maximaal aantal deelnemers is circa 20.

Mocht je verhinderd zijn, dan kun je SDN ook ontmoeten op zondag 22 mei op de 'Open Dag Natuurkwartier', Geinoord 9. Je kunt daar inschrijven voor een volgende klimaatfietstocht.