Voor het dameshandbalteam van HV Nieuwegein zit de reguliere competitie erop.
Voor het dameshandbalteam van HV Nieuwegein zit de reguliere competitie erop. Foto: stockfoto (123RF.com)

Nieuwegeinse handbaldames nu veilig

nieuwegein • Voor het dameshandbalteam van HV Nieuwegein zit de reguliere competitie erop. De Nieuwegeinse dames behaalden uit de 22 gespeelde wedstrijden 15 punten. Omdat de concurrenten in het afgelopen weekeinde punten verspeelden, hoeft niet te worden deelgenomen aan de nacompetitie.

De nummer 11 van de ranglijst 'WeHave' is nu het kind van de rekening geworden. Die ploeg gaat nacompetitiewedstrijden spelen. HV Nieuwegein handhaaft zich in de hoofdklassse. Een mooi succes voor de vereniging, die het de laatste jaren toch al niet zo makkelijk heeft en een voordeel best kan gebruiken. De afdeling dames mag eigenlijk nog niet eens mopperen, want de club telt drie seniorendamesteams, waarvan er een in de midweek speelt.
Ook de jeugd lijkt meer dan voldoende belangstelling voor het handballen te hebben.

Blessures

Dat het eerste damesteam niet zo’n succesvolle competitie achter de rug heeft is voornamelijk te wijten aan grote aantal geblesseerden: vijf in totaal. Dames 1 was daardoor aangewezen op de hulp van speelsters uit dames 2 en uit de A-jeugd.
Wat komend seizoen betreft ziet het er voor het dameshandbal bij HV Nieuwegein niet slecht uit. Aanvoerder Mandy Tas daarover: ‘'Zo langzamerhand krijgen we gelukkig te maken met A meiden die doorstromen, al mogen er nog veel meiden van de A1 en A2 doorgaan op jeugdniveau. Maar in ieder geval komt er volgend seizoen één speelster over naar de damesselectie.''

Bianca Jansens

De damesselectie wordt op dit moment getraind door Bianca Jansens. ‘Zij is dit seizoen ook trainster van de A-jeugd. De laatste maanden van het seizoen heeft zij een dubbelfunctie. "Zij traint en coacht niet alleen haar eigen groep, de meisjes A1, maar ook de dames 1 selectie en daar zijn wij superblij mee", aldus Tas. 

Tot en met 19 maart was Wim Snijders hun trainer/coach. Maar hij is inmiddels met handbalpensioen gegaan. Inmiddels werd bekend, dat Bianca Jansens volgend seizoen onze nieuwe trainer/coach gaat worden. Bianca is al jaren actief binnen de club. Zo was ze speelster, trainster, bestuurslid, scheidsrechter en coördinator.'

Thijs Middelkoop