Wedstrijden bij GV Moveo

nieuwegein • Twee jaar lang zijn er bij gymnastiekvereniging Moveo geen onderlinge wedstrijden geweest. Ze moesten vanwege corona van het programma worden geschrapt. Maar: zaterdag 4 juni kan het eindelijk weer. Dan kunnen alle ouders, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen hun favorieten in Merwestein aan het werk zien.

GV Moveo draait weer als vanouds. Na twee jaar van turnlessen online en in de buitenlucht, wordt al weer maandenlang volop getraind. De coronapandemie kostte de vereniging weliswaar een aantal trainers en turnsters, maar anderen zijn inmiddels weer enthousiast bezig. Bovendien kreeg GV Moveo er ook weer nieuwe en vooral jonge leden bij. Inmiddels hebben de heren- en damesselectie hun eerste wedstrijden erop zitten en ook nog eens met het nodige succes. Voor de jongsten, die goed hebben gepresteerd, was het de eerste wedstrijd.

Inmiddels is de vereniging al weer druk bezig om zich voor te bereiden op de onderlinge wedstrijden van 4 juni in Merwestein: een van de hoogtepunten van het jaarlijkse verenigingsleven. Alle leden – ook de recreanten - zijn druk aan het oefenen om er een mooie turndag van te maken. Iedereen die wil zien wat de turners en turnsters in een jaar tijd hebben geleerd, is welkom.


Nieuwe spelers

nieuwegein • SV Geinoord heeft voor komend seizoen weer twee nieuwe spelers aangetrokken. Eén van hen is Sem van Zwieten, die na een avontuurtje bij het Utrechtse Hercules op het oude nest is teruggekeerd. De snelle en sterke spits met voetballende kwaliteiten speelde eerder al tien jaar bij Geinoord. Daarna ging het via Elinkwijk, FC Utrecht Stoke City weer naar Geinoord, waar hij drie seizoenen speelde. Vervolgens naar Hercules en nu dus weer terug bij Geinoord. De tweede nieuweling is Utku Cergel (23), een technische middenvelder, die tijdens zijn jeugd bij Hercules speelde en nu aan zijn derde seizoen bezig is bij PVCV.