zondag 15 mei

Vogelexcursie naar de Westbroekse Zodden
08:30, Nieuwegein, Jack’s Grillhouse, Parkhout 2
Het Bert Bospad is één van de mooiste wandelpaden van het Groene Hart. Deelnemers lopen eerst door een moerasbos en vervolgens door de Westbroekse Zodden. Hier broeden knobbelzwanen en er is kans op moerasvogels, de zwarte stern en de purperreiger. Informatie en aanmelden: publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl

dinsdag 17 mei

Yentl en de Boer in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Na een jaar van schrijven tijdens kantooruren, te uitgebreide lunches en lange avonden op de bank is het duo meer dan ooit toe aan optreden. Tussen de lockdowns door speelden ze al een paar keer ‘De Kampvuursessies’, met lovende recensies én de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied als prachtig resultaat.

woensdag 18 mei

‘The Roaring Twenties’ in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Het gezelschap bestaat inmiddels 25 jaar en laat in de jubileumvoorstelling ‘The Roaring Twenties’ de gloriedagen van Släpstick even fijnzinnig als elegant herleven. Wentel uw wederhelft rond op de buzzing beat van de dansorkesten, baad in de pracht en praal van de feestzaal in Jugendstil en zwelg in de decadentie van de upper class.

Theaterconcert van componist en pianist GUIDO in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
De muziek van componist en pianist GUIDO doet denken aan die van Ludovico Einaudi, Yann Tiersen, Ólafur Arnalds en Joep Beving. Met zijn filmische, neoklassieke composities creëert hij momenten van innerlijke rust in de drukte van het dagelijks leven. GUIDO componeert al jarenlang voor bekende televisieprogramma's, documentaires en films. Voor zijn muziek bij de serie ‘Krabbe Zoekt Picasso' won hij in 2018 een Buma Award. Hij omschrijft zijn werk als filmisch, ingetogen en meditatief.

donderdag 19 mei

Cabaretduo ‘Rundfunk' in DE KOM
20:15, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Na de pijn van het opgroeien te hebben behandeld in ‘Wachstumsschmerzen', storten de jongens zich in ‘Todesangstschrei' op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Want meteen nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en klaar bent om van het leven te genieten, ligt deze oude, smerige vriend op de loer. Dat wordt lachen

Theaterconcert ‘Rienne va plus' in DE KOM
20:30, Nieuwegein, DE KOM, Stadsplein 6
Dertig jaar geleden besloten Ernst Jansz en Jan Hendriks, enkele jaren na hun ‘Doe Maar avontuur', weer het podium op te gaan. Dit keer samen met zangeres Rieany Janssen. In een paar jaar tijd schreven zij een twintigtal nummers, waarbij ze zich qua tekst en muziek lieten inspireren door de jaren ‘30 en ‘40 van de vorige eeuw.