Gewijzigde inzameldag

Gewijzigde afvalinzameling Hemelvaart

nieuwegein • Op Hemelvaartsdag is Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) gesloten en halen zij geen huishoudelijk afval op. 

Dit geldt zowel voor de containers (kliko’s), als voor de boven- en ondergrondse verzamelcontainers. De container(s) die RMN normaal gesproken op deze dag leegt, worden nu op een andere dag geleegd. Let op: dit kan één of meerdere dagen vóór of na Hemelvaartsdag zijn. 

Kijk voor de juiste inzameldag op de digitale inzamelkalender op https://inzamelschema.rmn.nl/ of in de RMN-app. De container moet ook op de inhaaldag vóór 7.30 uur aan de weg staan.

Ook de recyclingstations zijn op Hemelvaartsdag gesloten. Op de dag ná Hemelvaart (vrijdag 27 mei) halen de medewerkers van RMN het huishoudelijk afval op zoals u gewend bent en zijn de recyclingstations open volgens de reguliere openingstijden.

Meer informatie en het laatste nieuws is te vinden in de RMN-app en de onderstaande website.

q www.rmn.nl


Volgende week carnavalsoptocht in IJsselstein

ijsselstein • Op Hemelvaartsdag trekt de uitgestelde carnavalsoptocht van Apestad door de straten, traditiegetrouw goed voor z'n 500 deelnemers en ruim 20.000 toeschouwers. De optocht vertrekt om 12.30 uur vanaf de Ruimtevaartbaan en gaat via De Baan, de Oranje Nassaulaan, de Touwlaan, het Biezenplein, de Overtoom, Benschopperpoort, Benschopperstraat naar De Plaats en de Utrechtsestraat. Na het einde bij de IJsselpoort volgt de aftocht over de Panoven. Na de optocht vinden er diverse carnavalsfeesten plaats in de stad. Kijk voor meer informatie op de website www.koij.com.