'Health check' bij de Galecopperboog

nieuwegein • Meer inzicht krijgen in je gezondheid. Dat kan op op vrijdag 10 juni tijdens de 'health check' bij de Galecopperboog.

Deelnemers kunnen meedoen met allerlei activiteiten en zich laten inspireren door professionals en buurtbewoners. Zo kunnen ze hun conditie, balans, kracht en lenigheid testen samen met de buurtsportcoach van SportID. Ze krijgen een passend beweegadvies en ontdekken de leukste plekken om te bewegen in Nieuwegein. Daarnaast kunnen deelnemers een 'bodyanalyse' laten maken bij een leefstijlcoach. Verder vertellen studenten van de Hogeschool Utrecht vertellen alles over: tandprothetiek, mondzorgkunde en logopedie.

Gezondheidsapps installeren en duofietsen

Daarnaast kunnen deelnemers meedoen met workshops fietsfit-oefeningen, quilten, genieten van een wandeltocht en een fietstocht, het escapespel 'Positieve Gezondheid' spelen en technische ondersteuning krijgen bij het downloaden van betrouwbare gezondheidsapps. Ook is er informatie te vinden over samen fietsen in Galecop en de duofiets.

Opgeven kan via de onderstaande website.

q https://www.detweedeverdieping.nu/agenda/healthcheck/

De health check wordt georganiseerd door bibliotheek De tweede verdieping, Sport-ID, Fysiotherapie Galecop, gemeente wijkcoördinator Galecop, Hogeschool Utrecht, Saltro, Movactor en de buurtbewoners.